Brasov: Biserica Neagra ar putea avea un muzeu

Last Updated on iunie 27, 2014

Instituţia a depus o cerere de finanţare pentru 1,5 milioane de euro.

Biserica Evanghelică CA a depus recent două cereri pentru obţinerea unor fonduri europene prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 (program finanţat de guvernele din Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi cu o cofinanţare de la Guvernul României) pentru amenajarea unui muzeu al Bisericii Negre şi pentru inventarierea şi catalogarea obiectelor descoperite în timpul săpăturilor arheologice efectuate recent în Curtea Bisericii Negre.

biserica-neagra

„Pentru amenajarea muzeului, a fost solicitată suma de 1,5 milioane de euro”, a declarat reprezentantul Bisericii Negre, Frank Ziegler.

El a mai spus că în acest muzeu vor fi expuse şi obiecte descoperite recent în curtea Bisericii Negre, dar şi alte piese aflate în patrimoniul acestei instituţii. „În momentul de faţă se analizează şi se prelucrează materialul arheologic, după care va fi elaborat un amplu raport. Pentru a finanţa inventarierea şi catalogarea obiectelor, am depus în primăvară o cerere de finanţare cu fonduri norvegiene. Acum aşteptăm rezultatele pentru ambele proiecte”, a mai spus Ziegler. (sursa: Transilvania Expres)

Tot prin programul menţionat putea fi efectuate şi lucrările de reabilitare a curţii Bisericii Negre, investiţie estimată la 8,86 milioane de lei. Pentru acest proiect, cererea de finanţare a fost depusă de Primăria Braşov. Reabilitarea se va efectua conform unui proiect declarat câştigător în 2011, pentru elaborarea căruia s-au utilizat ca surse documentare ilustrate, planuri, detalii şi fotografii.

Proiectul presupune reamenajarea zonei de pavaj- cu păstrarea calităţii istorice şi plastice – prin repunerea în funcţiune a rigolelor, preluarea şi dirijarea apelor către un punct de colectare în zona Curţii Mici.

Previous Story

Corona Brasov, vicecampioana Romaniei la handbal feminin

Next Story

Primul tren electric produs in Romania va circula pe ruta Bucuresti – Predeal – Brasov