Te invitam la Zilele Brasovului, 24-27 aprilie

Last Updated on aprilie 1, 2014

Primăria Braşov a început pregătirile pentru ediţia din acest an a Zilelor Braşovului, care vor avea loc în perioada 24 – 27 aprilie. Unul dintre elementele centrale ale sărbătorii este tradiţionala paradă a junilor, care are loc de sute de ani în Duminica Tomei.

junii

Îmbrăcaţi în costume populare, călare pe armăsari, împodobiţi cu panglici multicolore, membrii celor şapte cete de juni din Braşov vor porni pe 27 aprilie pe străzile oraşului vechi. Defilarea se încheie în zona stâncilor de la Pietrele lui Solomon şi este urmată de o petrecere câmpenească. Obiceiul Junilor e vechi de sute de ani. Prima menţiune datează din 1728, când judele Brasovului le-a permis să-şi desfăşoare procesiunea.

Pentru buna desfăşurare a paradei edilii braşoveni au alocat 105.000 de lei pentru cele 7 grupuri de Juni: Junii Tineri, Junii Bătrâni, Junii Curcani, Junii Dorobanţi, Junii Braşovecheni, Junii Roşiori şi Junii Albiori. Banii urmează să fie utilizaţi pentru închirierea şi hrănirea cailor, pentru plata prestaţiei fanfarei care va însoţi grupurile de Juni în ziua paradei şi a altor cheltuieli conexe acesteia. (sursa: BZB)

„Prin acest sprijin financiar Primăria împreună cu Consiliul Local Braşov contribuie în mod esenţial la menţinerea unei tradiţii care de fiecare dată aduce un plus de imagine oraşului” , a precizat primarul George Scripcaru.

Previous Story

Brasov: Incepe o noua campanie de ridicare a masinilor parcate neregulamentar

Next Story

Comoara dacica, descoperita intr-o padure din Brasov