Primaria Brasov: „Nu ne putem juca de-a terasele in centrul istoric”

Last Updated on aprilie 1, 2014

„Nu ne putem juca de-a terasele în centrul istoric”. Asta spun reprezentanţii Primăriei Braşov care au precizat că nu vor mai da noi autorizaţii de funcţionare pentru comercianţii care nu şi-au plătit dările către municipalitate sau care nu au respectat prevederile de anul trecut în privinţa mobilierului şi al spaţiului folosit la amenajarea teraselor.

terase

Primarul Municipiului Braşov spune că mai multe firme sunt deja pe lista neagră fie pentru că nu şi-au plătit contribuţiile pe anul trecut pentru ocuparea domeniului public pentru terase fie că nu au respectat standardul impus în legătură cu mobilierul sau suprafaţa teraselor din centrul vechi. (sursa: Brasovultau.ro)

„Având în vedere experienţa de anul trecut (nerespectarea suprafeţelor, a numărului de mese, a mobilierului agreat, neplata abonamentelor de ocupare a domeniului public etc.) în acest an s-a stabilit anumite reguli, care au fost comunicate şi firmei care furnizează mobilierul şi umbrele pentru terasele din centrul istoric” a declarat George Scripcaru, primarul Brasovului.

Regulile impuse de primarie sint:

  1. Fiecare comerciant poate avea maxim 3 umbrele,  fiecare având dimensiunea de 3,5×3,5 m
  2. Sub fiecare umbrelă vor putea fi amplasate maxim 4 mese cu câte 4 scaune fiecare (în 2013 am avut situaţii când sub fiecare umbrelă erau amplasate 6 mese care în momentul în care erau ocupate de clienţi depăşeau suprafaţa legal ocupată cu 50%)
  3. Culoarul de trecere dintre terase trebuie să aibă minim 1,20 m
  4. Firmele care au datorii la bugetul local pentru ocuparea domeniului public din 2013 nu vor primi abonament în 2014. Această interdicţie este valabilă şi pentru cei care şi-au trecut afacerea de pe o firmă pe alta.
Previous Story

Modificari importante la iesirea din Brasov spre Bucuresti, pentru fluidizarea circulatiei

Next Story

Brasov: Mall-ul regional de langa Carrefour isi asteapta autorizatiile si angajamentele de la chiriasi