Brasov: Mall-ul regional de langa Carrefour isi asteapta autorizatiile si angajamentele de la chiriasi

(Last Updated On: April 2, 2014)

Termenul de iniţial anunţat pentru inaugurarea investiţiei, decembrie 2014, nu mai stă demult în picioare
Sud-africanii de la NEPI nu au abandonat ideea construirii mall-ului regional din zona Carrefour Braşov.

mall-brasov

Potrivit unui raport adresat acţionarilor, grupul sud-african „va reconsidera redezvoltarea” proprietăţilor de retail pe care le deţine în Braşov „sub forma unui mall regional” atunci când vor fi obţinute „toate autorizaţiile, permisele necesare şi angajamentele necesare din partea chiriaşilor”. Grupul deţine „două proprietăţi cu spaţii retail şi teren auxiliar, adiacent hipermarketului Carrefour existent”, valoarea acestora fiind de 15,6 milioane de euro. În prezent, sud-africanii obţin 1,3 milioane de euro anual din închirierea spaţiilor strip-mall-ului din zona Carrefour.

NEPI şi Carrefour Properties, divizia imobiliară a grupului francez de retail, anunţau anul trecut că vor propune consiliilor de administraţie ca data de finalizare a „mall-ului regional” de la Braşov la sfârşitul anului 2014. (sursa: BZB)

„Oraşul nu are un centru comercial modern, iar proprietăţile grupului NEPI şi cele ale grupului Carrefour sunt situate ideal pentru a fi reproiectate într-un mall regional dominant. Intenţia iniţială a fost de a dezvolta până la 57.000 metri patraţi de suprafaţă închiriabilă. Grupul şi partenerul său de dezvoltare au fost de acord să mărească suprafaţa planificată a mall-ului şi în acest scop sunt în proces de dobândire a altor 7.000 metri pătraţi de teren adiacent proprietăţilor NEPI. Mall-ul regional extins va avea aproximativ 65.000 metri pătraţi de suprafaţă închiriabilă şi va fi integrat cu 13.200 metri pătraţi de retail aflaţi în vecinătate”, se arăta în raportul NEPI din 2013.