Modificari importante la iesirea din Brasov spre Bucuresti, pentru fluidizarea circulatiei

Last Updated on aprilie 1, 2014

Zona de la ieşirea din Braşov spre Bucureşti va intra în aproximativ 2 luni în şantier. Este vorba despre un proiect mai amplu care se va desfăşura în trei etape, prima dintre ele fiind cea de la intersecţia drumurilor care fac legătura între Braşov, Valea Prahovei şi Săcele. Etapa iniţială ar putea fi gata în toamnă spun reprezentanţii Primăriilor din Braşov şi Săcele.

bv

„Am gândit acest proiect integrat nu numai pentru intersecţia asta, este o direcţie de încărcare şi descărcare a traficului dintre Ocolitoare spre Bucureşti, dinspre Bucureşti şi dinspre DNA 1 A care vine ca şi trafic în municipiul Săcele”, a spus George Scripcaru primarul Municipiului Brașov.  (sursa: Brasovultau.ro)

„Este o giraţie foarte importantă pentru toţi, este foarte importantă atât pentru Săcele, aţi văzut şi dumneavoastră ce este aici în orele de vârf şi acest lucru intrarea spre Braşov, intrarea sau plecarea spre Bucureşti plus ocolitoarea atât a Braşovului cât şi a Săcelelui, acum prin această giraţie este soluţionat absolut tot inclusiv trecerea pe sub pod”, a spus Florea Nistor primarul Municipiului Săcele.

„Pe dreapta aici este breteaua care duce în Săcele, asta intră în Braşov de aici intri pe ocolitoare şi de aici din zonă unde era pasajul celebrului Vankay , zona respectivă cu 300 de metri creăm o bretea de legătură care să ducă pe ocolitoare la Săcele”, a mai spus George Scripcaru.

După întocmirea studiului de fezabilitate şi analizarea indicatorilor economici va urma eliberarea autorizaţiei de construcţie în zonă.  Lucrările estimează primarii celor localităţi ar putea începe în aproximativ 2 luni şi dacă totul va decurge conform planului în toamnă ar trebui să fie finalizată prima etapă

„Prima etapă după ce avem indicatorii eliberăm autorizaţia şi ne apucăm de treabă pentru că trebuie să lucrăm împreună, aici ce este pe teritoriul municipiului Braşov va fi partea de cofinanţare a municipiului Braşov, ce este pe teritoriul municipiului Săcele va trebui să fie contribuţia municipiului Săcele ca şi cotă parte în acest proiect integrat”, a mai spus Scripcaru.

Previous Story

Comoara dacica, descoperita intr-o padure din Brasov

Next Story

Primaria Brasov: „Nu ne putem juca de-a terasele in centrul istoric”