Chinezii au ganduri mari pentru Brasov

Last Updated on aprilie 14, 2014

O delegaţie a unuia dintre cele mai puternic dezvoltate şi industrializate ale Chinei, Nanjing, a venit la Braşov pentru a lua lecţii despre organizarea olimpiadelor sportive, dar şi pentru a începe o colaborare atât pe parte administrativă, cât şi pentru a dezvolta unele afaceri.

chinezi
Reprezentanţii unuia dintre cele mai dezvoltate oraşe ale Chinei, Nanjing, au venit ieri la Braşov pentru a se întâlni cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, dar şi ai mediului de afaceri. Aceştia au venit, în primul rând, pentru a afla mai multe detalii despre organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European de către Braşov, ţinând cont că în luna august a acestui an, la Nanjing, se vor ţine Jocurile Olimpice de Vară pentru Tineret. Delegaţia chineză, condusă Liu Y’an, viceprimarul din Nanjing, s-a arătat însă interesată şi de o viitoare colaborare atât între administraţiile locale, cât şi mediile de afaceri din cele două oraşe.

Un oraş cu… mulţi bani
Că Nanjingul este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale Chinei, fiind de altfel un oraş industrial vecin cu Shanghaiul, o arată cifrele: un buget din venituri proprii de 10 miliarde de euro şi un bugetul total de venituri de 17,5 miliarde de euro. Şi investiţiile sunt pe măsură. De exemplu, municipalitatea din Nanjing a investit, anul trecut, în infrastructură, 70 de miliarde de yuani (8,75 miliarde de euro). Nu în ultimul rând, populaţia acestui oraş este destul de numeroasă, 8,2 milioane de locuitori, dar şi educată, ţinând cont că sunt 48 de universităţi la care termină studiile, anual, 200.000 de tineri.
Chinezii au vrut ca prin această vizită să deschidă şi premisele unei colaborări mai strânse dintre cele două oraşe, iar primii paşi concreţi vor fi făcuţi în această vară, când, la invitaţia autorităţilor din Nanjing, atât reprezentanţi ai autorităţilor locale, cât şi ai Camerei de Comerţ şi Industriei a Braşovului vor participa la Jocurile Olimpice şi vor stabili punctual detaliile de colaborare, atât pe parte administrativă, cât şi pe componenta business. (sursa: BZB)

Şi Braşovul are potenţial
Pe lângă o serie de detalii legate de FOTE, primarul George Scripcaru le-a prezentat chinezilor strategia de dezvoltare a Braşovului, care este potenţialul economic al oraşului, dar şi al judeţului, subliniind, totodată, deschiderea autorităţilor publice braşovene atât faţă de investiţiile româneşti, cât şi de cele străine. „Această întâlnire poate reprezenta un început de colaborare între cele două municipalităţi pe zona de administraţie publică, iar această colaborare poate să asigure şi cadrul necesar al cooperării Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov cu mediul de afaceri din Nanjing. Această componentă economică este foarte importantă mai ales că o colaborarea între cele două părţi cred că va fi benefică şi va genera un plus de valoare pentru ambele părţi”, a subliniat primarul Braşovului.
Şi preşedintele CCI Braşov, Silviu Costea, le-a prezentat chinezilor potenţialul economic al Braşovului, încercând să-i convingă pe aceştia că au suficiente motive să înceapă o colaborare. „Oamenii de afaceri din România sunt interesaţi de o colaborare cu mediul de afaceri din China şi vrem ca şi produsele româneşti să devină cunoscute pe piaţa din China, aşa cum noi le cunoaştem pe cele chinezeşti”, a precizat Costea.

Advertisements
Previous Story

Aeroportul Brasov: Trei oferte de imprumut pentru continuarea lucrarilor

Next Story

Nici un leu de la Ministerul Culturii pentru Brasov