Oficial ! Primaria Brasov cumpara Cetatuia

Last Updated on martie 3, 2014

Consiliul Local a aprobat vineri exercitarea dreptului de preempţiune pentru preluarea complexului de pe Dealul Cetăţii, deţinut acum de SIF Transilvania

Cetăţuia a devenit oficial obiectiv de interes pentru Primăria municipiului Braşov. Consiliul Local a aprobat vineri exercitarea dreptului de preempţiune pentru preluarea Cetăţuiei de la actualul proprietar, SIF Transilvania.

(foto: Dan Kelemen)
(foto: Dan Kelemen)

„Ministerul Culturii şi-a precizat poziţia şi decizia de a nu achiziţiona cetatea. Apoi, Consiliul Judeţean, următorul pe lista instituţiilor cu prioritate la cumpărare, a decis să nu-şi exercite dreptul de preempţiune. Noi ne-am exprimat punctul de vedere cu privire la preluarea Cetăţuiei, vrem să o luăm şi vom negocia cu SIF Transilvania“, a declarat primarul George Scripcaru. (sursa: Monitorul Expres)

Reamintim că preţul iniţial de vînzare cerut de actualul proprietar a fost de cinci milioane de euro. În urma unor evaluări, preţul a mai scăzut, pînă la 3,8 milioane de euro. Primăria municipiului Braşov s-a arătat interesată încă de anul trecut să achiziţioneze Cetăţuia, oferind la schimb parcarea din spatele hotelului Aro, unul dintre hotelurile aflate în proprietatea SIF.

Monumentul istoric Cetăţuia se află într-o stare avansată de degradare, cea mai afectată zonă fiind cea dinspre Universitatea „Transilvania“, unde din zidul de apărare au început să se desprindă cărămizi. Primarul George Scripcaru spune că, odată ce va fi preluată de Municipalitate, cetatea va intra într-un program de reabilitare, după care va fi introdusă în circuitul turistic, menţinîndu-şi însă şi utilităţile de unitate de alimentaţie publică. Pentru susţinerea activităţii turistice, Primăria are în vedere şi construirea unui lift cu cremalieră, de la Parcul Titulescu la Cetăţuie.

Previous Story

Meci de infarct, victorie de senzatie! Corona Brasov – DAB Docler 5-4 !

Next Story

(Video) Cum i-a cucerit robotul romanesc, care curata masa, pe nemtii de la Bosch. Ce cadou plin de adrenalina au primit castigatorii