Românii se mută la Brașov. 3.000 de noi locuitori cu acte în regulă, în 6 luni

Last Updated on septembrie 30, 2024 Românii se mută la Brașov. 3.000 de noi locuitori cu acte în regulă, în 6 luni 1

Românii se mută la Brașov. Aproape 3.000 de noi locuitori cu acte în regulă a avut Braşovul doar în prima jumătate a acestui an. Peste 2.700 dintre aceştia au venit din alte judeţe ale ţării, iar 223 de români s-au întors din străinătate şi au ales Brașovul, scrie Bună Ziua Brașov.

Primăria spune că are cifre impresionante în ce priveşte românii care se stabilesc la Braşov.
În ultimul an vedem că există un aflux de cetăţeni români care se mută din alte judeţe sau chiar şi din străinătate în municipiul Braşov. Numai în primul semestru din acest an, 3.000 de persoane – majoritatea din alte judeţe ale României – şi-au stabilit domiciliul la Braşov.

Asta fără a ţine cont de populaţia care se mută în jurul Braşovului sau care nu îşi face toate formele legale, dar, totuşi, locuieşte la Braşov.

Cred că anul acesta putem spune cu siguranţă că vom ajunge undeva la 6.000 de persoane care îşi stabilesc domiciliul la Braşov şi, dacă îi luăm în calcul pe toţi cei care se mută în zona metropolitană în Braşov, dar nu îşi fac buletinul, cred că o să ajungem chiar la 10.000”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Lumea se mută la Braşov pentru că e un oraş frumos, un oraş curat, e un oraş cu potenţial, atrage, sunt locuri de muncă. Din punctul meu de vedere cam astea sunt motivele principale. Sunt venit şi eu din 2013 în Braşov, cu serviciul, cu soţia şi am rămas în Braşov şi o să rămân în Braşov, pentru că e frumos şi e un oraş care-mi place”, spune un braşovean venit din judeţul Buzău, conform G4Media.

Un sondaj făcut de Institutul pentru Orașe Vizionare arată că Brașovul este pe primul loc în topul orașelor în care românii s-ar muta. Imedia, pe locul doi urmează Cluj-Napoca , urmat de Oradea, Sibiu și Timișoara.

Topul este completat de Constanța pe locul șase, București ocupă abia locul șapte, urmat de Iași , Alba Iulia și Piatra Neamț, scrie alephnews.ro.

Ce a contat? Calitatea vieții. Sondajul arată că românii sunt interesați să găsească locuri frumoase unde să-și petreacă timpul în aer liber. Acest aspect este mai important decât locurile de muncă bine plătite. Pe locul doi în topul intereselor se află infrastructura de bază a orașului.

Previous Story

Ninge în Poiana Brașov. ANM a emis Cod Galben de ninsoare. Zonele vizate

Next Story

Brașov. Liber la mașini în Șchei. Nu se va mai restricţiona accesul auto în Centrul istoric  în weekenduri