Caravana TIFF Unlimited ajunge la Braşov. Moromeții 3 va deschide evenimentul

Last Updated on septembrie 24, 2024 Caravana TIFF Unlimited ajunge la Braşov. Moromeții 3 va deschide evenimentul 1

Brașovenii sunt invitați la film. Caravana TIFF Unlimited ajunge la Brașov între 4 și 6 octombrie Poate cel mai așteptat film românesc al anului, Moromeții 3 (r. Stere Gulea), va deschide Caravana TIFF Unlimited, pe 4 octombrie, în prezența echipei. Ultimul film din trilogia lui Stere Gulea bazată pe romanele lui Marin Preda, Moromeții 3 îl are în centrul acțiunii pe Niculae, fiul cel mic al lui Ilie Moromete, ajuns un tânăr scriitor chemat să susțină linia partidului și să participe la colectivizare.

În program e inclusă și o proiecție a filmului Anul Nou care n-a fost, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mureșanu premiat în secțiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneția. Pelicula este o tragicomedie a cărei acțiune se desfășoară într-o singură zi din decembrie 1989. Echipa filmului va fi prezentă la Brașov, scrie brasov.net.

În programul Caravanei se mai găsesc și alte filme românești noi, precum Clasat (r. Horia Cucuta, George Ganeard), o poveste construită ca o anchetă de presă și care a câștigat Premiul Zilele Filmului Românesc la TIFF.23, și Între tăcere și păcat (r. Diana Nicolae), un documentar despre poeta Ana Blandiana.

Filmele internaționale O viață remarcabilă (r. James Hawes) cu Sir Anthony Hopkins, Dogman (r. Luc Besson), Fericiții câștigători (r. Maxime Govare, Romain Choay) sau mult așteptatul Bestia (r. Bertrand Bonello) cu Lea Seidoux, întregesc selecția.

Programul include și două filme pentru copii – Arnold cel precaut și piatra fericirii (r. Arto Halonen) și Vulpea și iepurele salvează pădurea (r. Mascha Halberstad). Cei mici sunt așteptați și la două ateliere de animație stop motion, conform Radio Romania Brasov.

Brașovenii sunt așteptați și la un cine-concert extraordinar: De haz, de necaz. O colecție rară de scurtmetraje românești de arhivă din prima jumătate a secolului 20, adevărată mărturie a cinemaului românesc timpuriu, sunt aduse la viaţă prin interpretara muzicală a Simonei Strungaru şi a lui Sebastian Burneci. De la reverie pana la comedie burlescă, colecţia De haz, de necaz deschide o fereastră asupra vieţii de la început de secol 20.

Caravana TIFF se va desfășura la Centrul Cultural Reduta, Cinema One Laserplex din Coresi Shopping Resort și la Centrul Cultural Apollonia.

 

Previous Story

Brașov. Detalii din ancheta în care un elev a fost drogat și sechestrat de colegi. ISJ confirmă existența dosarului

Next Story

Clujenii s-ar muta la Brașov: „Aici e cartierul Coresi. Spatii verzi, piste de biciclete, locuri de parcare suficiente ( nu urcate pe trotuare)”