Brașov. Imagini cu ursul care a atacat o tânără însărcinată

Last Updated on septembrie 23, 2024 Brașov. Imagini cu ursul care a atacat o tânără însărcinată 1

Un urs a atacat duminică seara o fată de 14 ani, însărcinată, și un bărbat, în localitatea Crizbav din judeţul Braşov. Victimele sunt la spital

Animalul și-a făcut apariţia în sat după lăsarea serii. A traversat localitatea pe strada principală și mai mulţi martori l-au văzut în timp ce gonea, speriat de larma creată.

În timp ce încerca să alunge animalul, tânăra însărcinată, în vârstă de 14 ani, a fost zgâriată la spate. Iar un bărbat de 68 de ani s-a ales cu răni – mai grave – la cap, conform Stirile Pro Tv.

Mai multe camere de supraveghere au surprins secvențe în care oamenii se plimbau pe stradă, iar în urma lor venea ursul.
Primarul localităţii spune că s-au făcut toate demersurile pentru a cere împuşcarea animalului.

Persoana de sex feminin, în vârstă de 14 ani, însărcinată în 6 luni, prezintă două plăgi superficiale în zona renală dreaptă și o plagă profundă în fesa dreapta și va fi transportată la Maternitatea Brașov. Bărbatul în vârstă de 68 de ani, cu plăgi multiple la nivelul capului și scalpului a fost transportat la Spitalul Judetean Brașov”, a declarat lct. col. Ciprian Sfreja, de la ISU Brașov, conform bzb.ro.

Au fost montate pe Transfăgărăşan primele panouri de avertizare privind hrănirea urşilor
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că primele zece panouri de avertizare prin care turiștilor le este atrasă atenția asupra faptului că hrănirea urșilor este interzisă au fost instalate pe Transfăgărășan.

Ministrul Mediului a mai spus că se ia în calcul și modificarea legislației astfel încât să crească amenzile pentru cei care nu respectă această interdicție.

Prin aceste panouri, participanţii la trafic sunt înştiinţaţi că hrănirea urşilor cerşetori este interzisă, dar şi periculoasă. În prezent, cei care hrănesc urşii riscă amendă de până la 1.500 de lei, dar, dacă o plătesc în 48 de ore, nu scot din buzunar mai mult de 200 de lei, de aceea, pentru a descuraja și mai mult această practică, luăm în calcul modificarea legislaţiei, astfel încât cei care nu respectă legea să fie amendaţi mult mai drastic.

Vizitele urşilor cerşetori pe Transfăgărăşan au devenit deja o problemă gravă, nu doar pentru că sunt o ameninţare pentru turiştii care aleg să-i hrănească, ci şi pentru traficul rutier”, a declarat ministrul Mircea Fechet, conform newsbv.ro.

Previous Story

Brașovenii ar putea avea două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una de 7 zile

Next Story

O tânără absolventă de Medicină și-a pierdut viața după ce motocicleta pe care se afla s-a lovit frontal de un autoturism