Brașovenii ar putea avea două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una de 7 zile

Last Updated on septembrie 23, 2024 Brașovenii ar putea avea două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una de 7 zile 1

Brașovenii ar putea avea două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una de șapte zile. Pe lângă zilele libere de Crăciun, Revelion și sărbătorile legale ale perioadei, Guvernul ar putea stabili zile libere pentru a face punte cu weekendurile.

Prima minivacanță ar putea avea cinci zile, în condițiile în care Guvernul va stabili că și ziua de vineri, 27 decembrie, este liberă. Prima zi de Crăciun cade într-o zi de miercuri, iar a doua este liberă de la stat.

De Revelion este posibilă o minivacanță și mai mare, de șapte zile libere. Zilele de 1 și 2 ianuarie, adică miercuri și joi, sunt libere. Legal, rămâne ca Guvernul să aprobe ziua de 3 ianuarie zi liberă și astfel să se creeze punte cu weekendul. Urmează luni și marți, adică în 6 și, respectiv, 7 ianuarie, adică de Bobotează și de Sfântul Ioan Botezătorul, când sunt alte două zile libere legal, ceea ce înseamnă o minivacanță de o săptămână în total, scrie Antena 3.

În anul 2025, în total vor fi 17 zile libere, dintre care 13 pică în timpul săptămânii, iar patru în weekend.

Brașovul este singurul oraș european inclus de Tripadvisor în top 25 destinații preferate de turiști din întreaga lume
Brașovul a fost inclus în topul celor mai populare destinații din lume alcătuit de prestigiosul site de turism Tripadvisor. Brașovul ocupă locul 21 în topul Trending Destinations World (Cele mai populare destinații din lume). Ceea ce este surprinzător e faptul că este singura locație din Europa care are un loc în acest clasament, conform Biz Brasov.

Destinații din întreaga lume, unde cazările, restaurantele și activitățile specifice au primit numeroase recenzii bune din partea comunității sunt câștigătoarele premiilor “Alegerea turistului – Cele mai bune dintre cele mai bune”. Mai puțin de 1% dintre cele 8 milioane de înregistrări TripAdvisor primesc premiul Best of The Best. Acesta este cel mai înalt nivel de excelență în călătorii.

“În centrul României se află Brașovul, un amestec armonios de farmec tradițional și viața modernă a orașului. Mergeți cu un autobuz cu etaj în jurul orașului pentru a vă orienta și a clădirile din mers, apoi coborâți pentru a vă strecura pe Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa. Faceți o excursie de o zi pentru a vedea biserica fortificată din Prejmer, sanctuarul ursului brun Libearty și Castelul Bran, cunoscut altfel sub numele de Castelul lui Dracul”, este descrierea Brașovului făcută de TripAdvisor.

Previous Story

O fată de 17 ani s-a urcat la volan și a lovit 6 mașini. Tânăra fugea de poliție

Next Story

Brașov. Imagini cu ursul care a atacat o tânără însărcinată