A fost prins bărbatul care a dat foc în Parlamentul României. Tatăl individului: „Are doi copii, și-a lăsat nevasta, a plecat în Italia și s-a recăsătorit”

Last Updated on septembrie 18, 2024 A fost prins bărbatul care a dat foc în Parlamentul României. Tatăl individului: „Are doi copii, și-a lăsat nevasta, a plecat în Italia și s-a recăsătorit" 1

Individul care a dat foc unei săli din Parlamentul României a fost prins de poliţişti la aproape 10 ore de la comiterea atacului. Bărbatul a fost depistat într-un hostel din sectorul 3 al Capitalei, încătuşat şi dus la audieri. În faţa jurnaliştilor şi-a motivat gestul ca fiind un mesaj pentru clasa politică.

Surse Observator spun că bărbatul ar fi avertizat oamenii să se îndepărteze înainte de a da foc. Cu toate astea, 300 de persoane au fost evacuate şi o femeie a suferit un atac de panică. Individul nu a fost controlat la intrare şi nu a stârnit suspiciuni, deşi zona e plină de agenţi de pază şi angajaţi ai instituţiilor de forţă. Incidentul şocant a avut loc cu o zi înainte de B9, o întâlnire de grad zero la Parlament între miniştrii apărării din cele nouă ţări care din flancul estic al NATO.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei, de astăzi să fie prezentat în fața magistraților, cu propunere legală.

“Imediat după ce a dat foc magazinului, bărbatul s-a întors la un hostel, din Sectorul 3 al Capitalei, unde era cazat de aproximativ 6 zile. Asta ne-au spus cei care lucrează la o vulcanizarea care este lipită de hostel. Individul avea închiriată o cameră la etajul doi, în care nu ar fi petrecut însă prea mult timp pentru ca era mai mereu pe fugă.

Bărbatul intrase în Palatul Parlamentului în calitate de vizitator. Avea la el un rucsac, în care ţinea substanţa inflamabilă într-o cutie de lapte.

Momentul în care a pornit incendiul într-un magazin de suveniruri a fost surprins de camerele de supraveghere. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi. Au ars elemente textile şi de birotică.

Bărbatul se întorsese recent în ţară, după ce a petrecut trei luni în străinătate.

Toader Ochiană, tatăl lui Nicușor Ochiana a declarat la Antena 3 că a vorbit cu el acum o lună: “Era normal, judeca normal. Anul trecut a venit acasă, era liniștit. Are doi copii, și-a lăsat nevasta, a plecat în Italia și s-a recăsătorit”.
Reporter: Îl credeați în stare de așa ceva?
Bărbat: Nu.
Reporter: Face parte dintr-un partid politic?
Bărbat: Nu, sub nicio formă. E un om simplu si bun. Nu a făcut scandal nici în sat, sub nicio formă nu aș crede că e el, cred că e o confuzie. Dar nici nu poți să știi ce e în capul omului. De trei luni de când a fost în sat s-a întâlnit cu nevasta cu care a trăit, cu care are doi copii și după, a plecat în Italia.

Acesta riscă închisoare de la 2 la 7 ani pentru distrugerea unui bun prin incendiere și pentru că a pus în pericol și alte persoane, conform Stirile Pro Tv.

Previous Story

Daune de 10.000 de euro pentru un copil accidentat la grădiniță: „Există lege de pe vremea lui Cuza, dar nimeni nu știe în România”

Next Story

Un Crăciun cu zăpadă şi un Revelion cu ploi. Prognoza de sărbători