Un preot a văzut în direct pe telefon cum un hoț îi jefuia biserica

Last Updated on septembrie 17, 2024 Un preot a văzut în direct pe telefon cum un hoț îi jefuia biserica 1
(foto arhiva)

Un preot a descoperit pe telefon cum un bărbat îi jefuia biserica, după care a sunat la 112 și s-a îndreptat spre lăcașul de cult. Hoțul a fost săltat de agenții firmei de pază chiar în timp ce căuta ceva de furat prin biserică.

Incidentul a avut loc în noaptea de 12 spre 13 august 2021, când hoțul, beat fiind, a intrat pe un geam în biserica Nașterea Maicii Domnului din Iași și a început să răvășească lucrurile, în căutarea a ceva de furat, scrie Ziarul de Iași.

Agitația sa a declanșat alarma, care a fost auzită inițial de fiica preotului paroh. Aceasta și-a anunțat tatăl, care s-a uitat pe telefon, unde avea instalat programul de supraveghere video, și l-a văzut în direct pe hoț cum îi răvășea biserica.

Condamnat la 1 an și 7 luni de închisoare
Preotul paroh a sunat la 112 și s-a îndreptat către biserică. Înaintea lui au ajuns agenții firmei de pază, alertați și ei de sistemul de supraveghere și care l-au săltat și imobilizat pe hoț, după ce preotul le-a deschis ușa să intre în biserică.

Zilele trecute, hoțul a fost condamnat la 1 an și 7 luni de închisoare pentru tentativă de furt calificat de Judecătoria Iași, după ce, în martie 2020, ispășise o altă pedeapsă, de 2 ani și 5 luni, tot pentru infracțiuni împotriva patrimoniului.

Arhiepiscopul Casian Crăciun a fost surprins făcând curat cu o mână pe mop și alta pe lumânare în biserica din Pechea, afectată de inundații
Arhiepiscopul Casian Crăciun a atras atenția în Pechea, județul Galați, după ce a fost văzut măturând noroiul din biserica locală devastată de inundații cu un mop. Arhiepiscopul Casian Crăciun a fost surprins într-un moment emoționant în biserica din Pechea, județul Galați, unde a participat activ la curățarea lăcașului de cult afectat de inundații, scrie Gandul.

Imaginile cu el mânuind un mop cu o mână, în timp ce în cealaltă ținea o lumânare aprinsă, au captat atenția comunității. În acest gest simbolic, arhiepiscopul nu doar că a demonstrat dedicare față de biserică, dar a și recitat cântări bisericești, aducând un strop de speranță și spiritualitate în mijlocul distrugerii.Acțiunea sa face parte dintr-un efort mai amplu de restaurare a bisericii, care a suferit daune semnificative din cauza inundațiilor.

Previous Story

Interzis la telefoane mobile pentru elevi și în pauze: „Ca element de noutate este faptul că nu pot folosi telefoanele pe întregul parcurs al programului școlar al unei zile”

Next Story

Foto Brașov. „Cârtițele” Aktor au săpat aproape un kilometru de tuneluri în munte, pe traseul proiectului feroviar dintre Apața și Cața