Fraţii Tate, amendaţi după ce s-au filmat în timp ce dau mâncare unui urs de pe marginea drumului

Last Updated on august 8, 2024 Fraţii Tate, amendaţi după ce s-au filmat în timp ce dau mâncare unui urs de pe marginea drumului 1

Fraţii Tate au dorit să contribuie și ei la „domesticirea” urșilor, în fapt condamnarea lor la dispariție. Ei s-au filmat recent în timp ce hrănesc din maşină un urs de pe marginea drumului. Pentru acest gest au fost amendaţi cu câte 1.500 de lei

Andrew Tate a postat, marţi, pe reţeaua X (fost Twitter), un clip de 29 de secunde în care arată cum, aflându-se într-o maşină roşie, hrăneşte un urs de pe marginea drumului.
”Urs, urs”, strigă la animal.
Fratele său, Tristan Tate, a postat pe aceeaşi reţea un clip de 16 secunde, alături de mesajul: ”Ce fel de câine este acesta?!”

Ministerul Mediului a anunţat, joi, că cei doi au fost amendaţi.
”În urma imaginilor publicate recent în spaţiul public, în care se pot observa doi cetăţeni care hrănesc intenţionat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului, Garda Forestieră Ploieşti s-a autosesizat şi a aplicat ambilor contravenienţi câte o sancţiune în valoare de 1.500 lei. Reamintim că hrănirea exemplarelor sălbatice este strict interzisă de legislaţia românească.

Prin astfel de acţiuni, cetăţenii se supun pe ei sau pe însoţitori unor riscuri majore. În acelaşi timp, hrănirea exemplarelor de urs le modifică acestora comportamentul, făcându-i mai toleranţi cu prezenţa omului. Astfel de exemplare ajung, inevitabil, obiectul unor acţiuni de intervenţie”, au transmis oficialii Ministerului Mediului.

Aceştia anunţă că astfel de acţiuni vor continua.
”Pentru a evita atacuri cu consecinţe grave, pentru a proteja specia şi pentru a evita sancţiunile contravenţionale, facem apel la toţi cetăţenii să se abţină de la hrănirea urşilor sau a altor animale sălbatice”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Pe bicicletă, slalom printre urşii de pe Transfăgărăşan
Realizatorul TV Dan Negru a trecut recent pe Transfăgătăşan şi a filmat un grup de turişti care pedalau de zor şi se apropiau, fără să ştie, de câţiva urşi care se aflau la marginea drumului.

Cum erau câinii pe marginea drumului, așa sunt azi urșii… Un urs hrănit de om devine un urs condamnat la moarte! Din cauza interesele din spatele urșilor, nici aici nu ne-am găsit măsura. Deși ursul brun trăiește în mai multe țări europene, nicăieri problemele nu par la fel de mari ca la noi! Noi, cei care nu găsim măsura…”, a scris Dan Negru lângă postarea de pe Transfăgărăşan, potrivit Ziua de Cluj.

E o aventură să fii turist în România. Sunt unii care mergeau pe jos, alţii veneau cu bicicleta, e plin de urşi pe toate traseele montane din România”, spune Dan Negru. În grupul de excursionişti, se afla şi un copil, care era chiar primul în coloană, adică cel care ar fi dat nas în nas cu pericolul reprezentat de animalele sălbatice de pe marginea drumului.

Previous Story

O femeie a intrat într-un magazin, i-a dat vânzătoarei 1.000 de euro și a plecat. ”M-am răzbunat. Cer iertare”

Next Story

Milionarul brașovean Călin Donca, despre experiența din închisoare: „Nu au găsit loc pentru mine la Brașov, unde arestul era mai frumos”