Salvat de câine. S-a întâlnit cu ursoaica și doi pui pe străzile din Bușteni

Last Updated on august 2, 2024 Salvat de câine. S-a întâlnit cu ursoaica și doi pui pe străzile din Bușteni 1

Un bărbat care ieșise seara să își plimbe câinele s-a întâlnit cu o ursoaică și doi pui. La un moment dat, animalul sălbatic a început să se repeadă spre bărbat, însă acesta a fost salvat de animalul său de companie.

Imaginile au apărut după ce în urmă cu două zile, un alt urs a fost filmat în zona orașului Bușteni. Acesta avea în gură o pungă și fugea pe străzi. O mașină de jandarmi îl urmărea, în încercarea de a îl alunga pe urs înapoi în pădure, departe de localnici. Prezența urșilor în zonele locuite de oameni a devenit din ce în ce mai accentuată, animalele sălbatice căutând mâncare, scrie Digi 24.

De asemenea, a crescut și riscul de a vedea un urs în timpul drumețiilor montane, astfel că sunt recomandate câteva măsuri de protecție înainte de a merge pe trasee montane.

Ursul agresiv care a atacat 7 persoane în Italia și care urma să fie adus în România, împușcat
Animalul extrem de agresiv era propus de către ONG-urile italiene pentru transferul în România, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Avocata grupului “Onlus” pentru protecția animalelor, Francesca Patanella, a afirmat că România este pregătită să primească ursul și a calificat ordinul de împușcare drept “inutil,” având în vedere alternativa de transfer, considerând astfel uciderea nenecesară a animalului ca un posibil delict, scrie newsweek.ro

Autoritățile din Trento au emis un comunicat în care au declarat că ursul era considerat periculos conform scalei Pacobace și că Ispra confirmase necesitatea îndepărtării rapide a acestuia. Kj1 era implicat în cel puțin șapte interacțiuni cu oamenii, cea mai recentă fiind pe 16 iulie.

Președintele Fugatti a semnat decretul de ucidere imediată a ursului după ce ordinele anterioare fuseseră suspendate de Tribunalul Administrativ Regional.

Previous Story

Brașov. Rheinmetall a început lucrările la cea mai mare fabrică de pulberi din Europa, în Victoria

Next Story

Brașov. Se deschide magazinul Decathlon de la Coresi, se închide magazinul Decathlon de pe Calea București