Brașov. „Cimitirul verde”, avizat de Comisia de circulaţie a municipiului

Last Updated on iulie 30, 2024 Brașov. „Cimitirul verde”, avizat de Comisia de circulaţie a municipiului 1

„Cimitirul verde” din Brașov a mai primit un aviz pentru funcționare. După ce în primăvară a obţinut avizul urbaniştilor, zilele trecute, proiectul „Cimitirului verde” pe care vrea să îl realizeze un investitor privat pe strada Zizinului fn, în vecinătatea cimitirelor de la Micşunica, a trecut şi de Comisia de circulaţie a municipiului Braşov. Dar condiţionat – trebuie să reglementeze situaţia juridică a unei suprafeţe de teren aferentă drumului, conform mytex.ro.

Proiectul acestui cimitir include casă rece, sală pregătire decedat şi birou administrativ. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, urmează să fie amenajat pe o fâşie cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, amplasată în spatele unuia dintre cimitirele din zona Micşunica (primul dinspre Liceul Energetic). Conform documentaţiilor depuse de investitori, capela urmează să fie din lemn, scrie bzb.ro.

Conceptul cimitirului ecologic a apărut în Europa în urmă cu mai bine de 10 ani. Printre altele, într-un astfel de cimitir, trupurile neînsufleţite sunt înmormântate în sicrie din materiale biodegradabile, iar mormintele funerare sunt mici. Tot în astfel de cimitire se depun şi urnele (realizate din materiale biodegradabile) celor care au fost incineraţi.

Previous Story

Tânărul care a omorât un băiețel cu mașina, zâmbăreț la audieri. Bărbatul care i-a dat autoturismul: „Eu am dat maşina la reparat, atâta tot”

Next Story

Guvernul pregătește pentru Brașov instituirea de zone cu restricții sau taxe pentru autovehicule. „Zone cu nivel scăzut de emisie”