Last Updated on aprilie 22, 2024
Mişcare importantă pe piaţa curieratului din România. Un nou hub regional va micşora semnificativ timpul de tranzit al coletelor din regiunea Nord-Est a ţării. Investiţia de 500.000 de euro va aduce şi peste 150 de locuri de muncă.
”Compania de curierat DPD România deschide la Braşov un nou hub regional, cu o suprafaţă de peste 4.000 mp, care va micşora semnificativ timpul de tranzit al coletelor din regiunea Nord-Est a ţării. Investiţia se ridică la peste jumătate de milion de euro şi face parte din planurile de dezvoltare continuă a companiei DPD România, membră a grupului internaţional Geopost, cel mai important curier rutier din Europa”, anunţă compania, conform Antena 3.
Investiţia în HUB Braşov implică utilarea depozitului cu sisteme de sortare moderne (conveyoare) provenite de la producători locali. Noul hub va avea 3.800 mp utili pentru depozitare, la care se adaugă 200 mp pentru birouri. Vor fi 10 docuri pentru tiruri şi 30 de porţi de încărcare a coletelor de către curieri. Capacitatea de procesare a hubului din Braşov va creşte astfel de la 15.000 la peste 40.000 de colete pe zi.
Noul hub va fi deservit de peste 100 de angajaţi care vor asigura procesele logistice, la care se adaugă 50 de curieri şi subcontractori locali şi va reprezenta, datorită poziţiei geografice, o locaţie importantă pentru rutele de tranzit ale companiei.
„HUB Braşov va fi conectat cu depozitele din Bacău, Buzău, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca, iar prin preluarea volumelor tranzitate prin Sibiu, vor creşte volumele procesabile pentru coletele venite din Europa. Aceste colete erau procesate doar in huburile de la Oradea şi Arad. Practic, datorită hubului de la Braşov, vom micşora substanţial timpul de tranzit al coletelor pentru 25% din volumele reţelei”, a explicat Radu Sticea, COO DPD România.
HUB Braşov reprezintă şi un punct de tranzit al coletelor către Vestul Europei. Dezvoltarea reţelei este importantă pentru trimiterea coletelor care provin de la companiile româneşti, care au sesizat oportunitatea de a vinde în toată Europa şi de a expedia prin intermediul DPD România în ţări precum Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Germania etc.
Elmas Braşov, producător român de instalaţii pentru ridicat, a terminat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 202 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de anul precedent
Acesta este al treilea an consecutiv de creştere a businessului companiei româneşti, care a avut anul trecut în medie 353 de angajaţi. Profitul net al companiei s-a redus de trei ori, la circa 2 milioane de lei, mai arată datele de la Ministerul de Finanţe, scrie Ziarul Financiar.
Elmas produce şi comercializează elevatoare, lifturi, macarale, stivuitoare, utilaje forestiere. Sediul central al companiei este la Braşov, dar producătorul are o reţea de 11 filiale la nivel naţional şi regional, conform datelor de pe site-ul companiei. De altfel, fabrica Elmas produce şi pentru export, având clienţi în 12 ţări, conform ultimelor date.
Povestea Elmas a început în urmă cu peste trei decenii, atunci când 12 electromecanici demisionează de la fosta întreprindere de stat I.C.R.A.L. Braşov şi se hotărăsc să o apuce pe drumul antreprenoriatului. Printre aceşti antreprenori se afla şi Marton Geza, care conduce astăzi compania şi care deţine 40% din părţile sociale ale producătorului.
În ianuarie 1991, compania şi-a început activitatea prin asigurarea service-ului primelor patru ascensoare de la blocurile de locuinţe din Braşov. După cum povestea directorul general al companiei pentru Business Magazin, trecerea de la angajat într-o întreprindere de stat la asociat într-o companie privată a însemnat pentru cei 12 şi disponibilitatea lor de a trece de la un program de 8 ore pe zi la unul de 24 din 24.