O femeie s-a înecat cu mâncare pe terasa unui restaurant. Este în stare gravă. A fost operată pe creier

Last Updated on aprilie 27, 2024 O femeie s-a înecat cu mâncare pe terasa unui restaurant. Este în stare gravă. A fost operată pe creier 1

O femeie de 50 de ani este în stare gravă după ce s-a înecat cu mâncare la terasa unui restaurant. La jumătatea lunii aprilie în Brașov un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla o terasă și s-a înecat cu mâncare. În cazul lui medicii au spus că dacă cineva i-ar fi acordat primul ajutor, bărbatul ar fi avut o șansă să trăiască.

Femeia de 50 de ani care s-a înecat cu mâncare, în timp ce lua masa pe terasa unui restaurant de pe strada Școala de Înot din Sibiu se află, în continuare, în stare gravă, la spital. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 21 aprilie. Trei bărbați, printre care și un voluntar Crucea Roșie Sibiu, au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor femeii până la sosirea echipajelor.

Un echipaj SMURD cu medic a intervenit de urgență pe strada Școala de Înot pentru a acorda asistență medicală unei femei înecate cu bol alimentar. Femeia e aproximativ 50 de ani a fost asistată medical la fața locului, aceasta a fost intubată și transportată la UPU Sibiu”, transmit reprezentanții ISU Sibiu, în legătura cu intervenția lor la caz, care a avut loc duminică, în jurul orei 14.45.

Eugen, un sibian care este și voluntar al Crucii Roșii Sibiu, se afla în acele momente cu fiica lui în Parcul Sub Arini, în apropiere de terasa la care s-a petrecut incidentul. Și-a dat seama că ceva nu este în regulă și s-a apropiat de locul în care spune că deja, se înghesuiseră în jur de 10 persoane.

Prima care a fugit către terasă a fost fiica mea și atunci mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, pentru că ea nu pleacă așa, de lângă mine, în mod normal. Când am ajuns am ajuns, am văzut o femeie căzută pe jos și zece oameni în jurul ei care se învârteau în jurul ei, agitați. Am spus repede că sunt voluntar al Crucii Roșii și dacă îmi permite să-i ajut. I-am spus cuiva să sune la 112, am ferit mesele din jurul ei și am îndepărtat curioșii cât am putut.

Am întors-o pe o parte și am început să-i eliberăm căile respiratorii. Trei oameni i-am acordat primul ajutor. Toți trei în egală măsură. Unul a ținut-o de cap, altul i-a eliberat căile respiratorii, i-am tăiat sutienul și am dezbrăcat-o de geaca de piele să poată respira cât mai bine. Am încercat să-i facem manevra Heimlich, dar femeia era inconștientă, așa că am așezat-o în poziție de siguranță. A mai venit un medic de la o ambulanță privată, moment în care noi ne-am ferit”, povestește Eugen, potrivit Turnul Sfatului.

A sosit apoi SMURD-ul la fața locului care au acționat și au transportat femeia la spital. Din păcate, însă, starea ei este gravă în continuare. Potrivit medicilor, aceasta a fost operată noapte trecută, în urma unui hematom intracranian.

Reacția rapidă a martorilor poate fi salvatoare de vieți
Medicii spun că acordarea și cunoașterea noțiunilor de prim ajutor sunt extrem de importante. Ele pot face diferența dintre viață și moarte atunci când o persoană are nevoie de intervenții de acest fel.

La jumătatea lunii aprilie în Brașov un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla o terasă și s-a înecat cu mâncare. În cazul lui medicii au spus că dacă cineva i-ar fi acordat primul ajutor, bărbatul ar fi avut o șansă să trăiască.

O reacție rapidă din partea martorilor în astfel de cazuri poate fi salvatoare de viață. Este important să cunoaștem cel puțin câteva noțiuni elementare de acordare a primului ajutor pe care să le aplicăm atunci când cineva trece prin momente critice, pentru a reuși să ținem sub control situația sau chiar să stabilizăm pacientul până ajung salvatorii profesioniști la fața locului.

Manevra Heimlich este o metodă de prim ajutor care necesită o abordare imediată în situațiile în care persoana conștientă a aspirat, voluntar sau involuntar, un corp solid în tractul respirator superior, fapt care a dus la obstrucționarea acestuia. De foarte multe ori, obstrucția respiratorie este severă, iar manevra Heimlich reprezintă o metodă esențială prin care pot fi evitate complicațiile acesteia”, transmit medicii Spitalului Județean, prin purtătorul de cuvânt.

Un bărbat a murit după ce s-a înecat cu mâncare la o terasă din Brașov
Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, era singur la o masă de pe terasa restaurantului și tocmai îi ceruse ospătarului nota. Când a venit cu nota de plată, ospătarul l-a găsit pe client stând nemișcat, pe scaun.

Chemați de urgență, medicii de la SMURD au reușit să îi repornească inima, după o resuscitare care a durat 26 de minute. Din păcate, manevrele de resuscitare au fost începute doar după sosirea echipajului de urgență.

„Cel mai important în situația acestui pacient era dacă cineva de la fața locului ar fi făcut manevre de resuscitare cât se poate de repede”, a spus dr. Romeo Boancă, medic Spitalul Județean de Urgență Brașov pentru Știrile Pro TV.

Pentru că era în stare gravă și nu putea fi transportat, doi doctori din București au fost trimiși în miez de noapte să-l opereze de urgență. Din păcate, omul s-a stins la câteva ore, după intervenție, scrie Adevarul.

?Ar fi avut o șansă dacă cineva i-ar fi observat mai repede suferința și i-ar fi acordat, în mod corect, primul ajutor.

Previous Story

Brașov. Festival Mediteranean, de Florii. Caracatiţă, homar, pui de baltă sau tentacule de calamar

Next Story

Brașov. 150 de noi locuri de muncă. DPD România deschide un nou hub regional. Vor fi 10 docuri pentru tiruri şi 30 de porţi de încărcare a coletelor de către curieri