Acestea sunt cartierele din Brașov în care merită să trăiești. Au cel mai înalt standard de locuit

Last Updated on martie 30, 2024 Acestea sunt cartierele din Brașov în care merită să trăiești. Au cel mai înalt standard de locuit 1

Platforma de anunțuri imobiliare Storia a realizat un clasament al celor mai bune orașe și cartiere din România din punctul de vedere al standardelor de locuit. Indexul se află în a doua sa etapă de dezvoltare, în care, sub conceptul „Vocea Cartierelor”, oferă românilor care accesează platforma trai.storia.ro și o evaluare subiectivă a cartierelor și orașelor populare din România, pe baza părerilor obținute de la locuitorii din fiecare zonă selectată. Orașele Sibiu, Brașov și Arad sunt cel mai bine clasate orașe din România, din punctul de vedere al standardelor de locuit, în timp ce la capitolul cartierelor, cel mai bine evaluate sunt cartierele: „Băncilor” din Arad, „Valea Aurie” și „Trei Stejari” din Sibiu.

Platforma oferă utilizatorilor noi funcții prin care pot primi date personalizate, pot filtra datele în funcție de criteriile de evaluare care îi interesează cel mai mult și pot inclusiv să compare cartierele între ele, pentru a observa care scorează cel mai bine la criteriile alese de ei. Platforma include atât date obiective, prezentate în secțiunea T.R.A.I., care măsoară o serie de factori cheie precum traficul, reperele, aerul și prețurile imobilelor, cât și date subiective, prezentate în cadrul secțiunii „Vocea Cartierelor” și obținute de la locuitorii din zonele evaluate, informează stiripesurse.ro.

Scorul obținut de fiecare cartier în parte este format din media punctelor obținute la fiecare dintre cele 13 criterii de evaluare, respectiv:
Siguranța – nivelul de siguranță resimțit de locuitori în cartier;
Curățenia – nivelul de curățenie de pe străzile cartierului și din locurile principale ale acestuia;
Parcările – nivelul de ușurință cu care se găsesc locuri libere de parcare;
Transportul în comun – ușurința deplasării de la un punct la altul, cu transportul în comun;
Pistele de biciclete – frecvența pistelor de biciclete existente în cartier;

Liniștea – nivelul de liniște din cartier;
Apa curentă – cu cât scorul este mai ridicat, cu atât nu există griji în legătură cu furnizarea apei;
Salubrizarea – date locale legate de sistemele de salubrizare din cartiere;
Gazul – cu cât scorul crește, cu atât probabilitatea de a întâmpina probleme cu sistemul de gaze scade;
Canalizarea – un scor ridicat înseamnă un sistem de canalizare funcțional;
Încălzirea – cu cât scorul este mai mare, cu atât sistemul termic funcționează cum trebuie;

Gradul de mulțumire – cu cât scorul este mai ridicat, cu atât gradul de mulțumire este mai mare;
Costul general al vieții – cu cât scorul este mai mare, cu atât mersul la piață sau la restaurant este accesibil.

Din Brașov, cel mai bine cotat cartier este Răcădău, urmat de Valea Cetății, Scriitorilor și Județean.

Acestea sunt cartierele din Brașov în care merită să trăiești. Au cel mai înalt standard de locuit 2

Platforma T.R.A.I. este într-o continuă actualizare, astfel că toți românii care doresc să-și evalueze cartierele în care locuiesc pot completa chestionarul regăsit pe trai.storia.ro/chestionar/. În acest fel, indexul va fi actualizat atât cu datele noi despre cartierele și orașele prezente deja pe platformă, dar și cu date legate de cartiere sau orașe care încă nu se regăsesc pe platformă, după ce se va acumula numărul minim de răspunsuri per zonă.

Care este topul celor mai bine cotate 10 orașe și cartiere din România
Orașul Sibiu se află pe primul loc în topul „Vocea Cartierelor”, cu un scor de 76,9 puncte, urmat de Brașov (74,6 puncte), Arad (73,5), Râmnicu-Vâlcea (73,2) și Cluj-Napoca (72,7). De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și orașele Oradea (72,5), Iași (72,3), Târgoviște (71,8), Alba Iulia (71), Timișoara (70,8) – acestea fiind cele 10 orașe care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste orașe.

Când vine vorba despre topul celor mai bine cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăsește cartierul „Băncilor” din Arad, care a înregistrat punctaje foarte bune în special la criteriile: apă curentă, grad general de mulțumire și încălzire. Pe locul al doilea în acest top este cartierul „Valea Aurie” din Sibiu (84,6), cu punctaje foarte mari la criterii precum apă curentă, sistem alimentare gaze și grad general de mulțumire. Pe următoarele locuri în top se află cartierele „Trei Stejari” (84,4) și „Ștrand” (83,4) din Sibiu și cartierul „Aleea Tudor Neculai” (82,2) din Iași. Cu un scor similar, de 81,8 puncte, se menționează cartierul „Zona Soarelui” din Timișoara, „Copou” din Iași, dar și cartierul „Ștrand II” din Sibiu. Totodată, cartierul „Calea Aradului” (81,7) din Oradea se află pe locul 9 din acest top, urmat pe locul 10 de cartierul „Răcădău” (81,3) din Brașov.

Care este topul celor mai slab cotate 10 orașe și cartiere din România
Orașul Tulcea se află pe primul loc în topul celor mai slab cotate orașe din România, cu un scor de 61,8 puncte, urmat de Călărași (62,3 puncte), Ploiești (62,8), Alexandria (63,9) și Brăila (64,4). De asemenea, cu un scor similar, de 64,5 puncte, se menționează orașele Slobozia și Deva. Ultimele trei orașe care se regăsesc în acest top sunt Giurgiu (65,6), Constanța (66,3) și Târgu Jiu (66,7).

Când vine vorba despre topul celor mai slab cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăsește cartierul „Nufărul 2” din Oradea, cu un scor total de 44,2, indicând cele mai negative evaluări, în special din cauza parcărilor, costului general al vieții și curățeniei. Pe locul al doilea în acest top este cartierul „Calea Galați” din Brăila (54,4), care a primit punctaje foarte mici în special la existența pistelor de biciclete, liniște și încălzire. Pe următorul loc în top se regăsește cartierul „2 Moldoveni” (55,1) din Călărași, cu scoruri foarte mici la existența pistelor de biciclete, liniște și curățenie. Următoarele cartiere din top sunt „23 August” (55,9) din Brăila, „Inel 1” (56,9) și „CET” (56,9) din Constanța, dar și „Crihala Sud” (57,1) din Drobeta-Turnu Severin. Pe ultimele trei locuri în acest top, cu același scor, de 57,5 puncte, se regăsesc cartiere precum „Anda” din Constanța, „Mihai Bravu” din Ploiești și „Colentina” din București.

Care sunt cel mai bine cotate cartiere din principalele orașe din România
Orașul Cluj-Napoca ocupă locul 5 în topul Vocea Cartierelor, având 72,7 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din Cluj-Napoca, dintre cele existente pe platformă sunt „Grigorescu”, „Bună Ziua” și „Zorilor”, iar cele mai slab cotate cartiere existente în top sunt „Florești”, „Apahida” și „Dâmbul Rotund”.

Orașul Iași, aflat pe locul 7 în top, are un scor de 72,3 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din Iași, dintre cele existente pe platformă sunt „Aleea Tudor Neculai”, „Copou” și „Cug”, iar cele mai slab cotate cartiere existente sunt „Bularga”, „Galata” și „Baza 3”.

Orașul București ocupă abia locul 31 în topul „Vocea Cartierelor”, fiind evaluat cu un scor total de 66,8 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din București, dintre cele existente pe platformă sunt „Cotroceni”, „Titan” și „Aviatorilor”, iar cele mai slab cotate cartiere existente sunt „Colentina”, „Tei” și „Doamna Ghica”. Pe măsură ce cât mai mulți locuitori vor completa chestionarul, topul va fi actualizat și cu alte cartiere noi.

Orașele și cartierele regăsite pe platforma trai.storia.ro la secțiunea „Vocea Cartierelor” au fost selectate pe baza numărului respondenților din acele zone care au completat chestionarul de evaluare. Cu cât se obțin peste 50 de răspunsuri pentru fiecare zonă în parte, cu atât cresc șansele ca respectivele cartiere și orașe să fie incluse mai rapid în topul Vocea Cartierelor, care este în continuă actualizare. Așadar, dacă unele cartiere și orașe nu se regăsesc pe platformă, înseamnă că încă se colectează răspunsuri de la locuitorii din acele zone.

Advertisements
Previous Story

(Video) Noi imagini din tunelurile gemene ”Alina” și ”Daniela” care străpung Carpații, pe autostrada Sibiu-Pitești

Next Story

Aeroportul Internațional Brașov a intrat în Spațiul Schengen. Dispar cozile de la verificarea pașapoartelor