Aeroportul Internațional Brașov a intrat în Spațiul Schengen. Dispar cozile de la verificarea pașapoartelor

Last Updated on aprilie 1, 2024 Aeroportul Internațional Brașov a intrat în Spațiul Schengen. Dispar cozile de la verificarea pașapoartelor 1

Începând din 31 martie, cetățenii români călătoresc spre țări din Spațiul Schengen fără a mai trece prin controalele Poliției de Frontieră, urmând să meargă direct spre porțile de îmbarcare.

Polițiștii de frontieră vor fi în continuare prezenți în incinta aeroportului, la porţile de îmbarcare și vor efectua acțiuni de control aleatorii și inopinate pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor, dar și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Pentru deplasările către state non-Schengen, atât pentru adulți, cât și pentru minorii cetăţeni români, condițiile de călătorie rămân neschimbate, iar verificarea documentelor se va face la filtrele de control ale Poliției de Frontieră.

4 porţi Schengen şi 4 non-Schengen la Braşov
Activităţile de reconfigurare a terminalului au fost realizate de angajaţii serviciilor Tehnic şi de Securitate Aeroportuară din cadrul Regiei Autonome „AIBG”, iar bugetul alocat a fost de 176.320 lei. Amenajările au constat în alinierea sub aspectul signalisticii pe casetele de informare pasageri, suplimentarea semnalizărilor necesare şi separarea pe fluxuri”, de declarat directorul Aeroportului Braşov, Constantin Albu, citat de bzb.ro.

El a precizat că Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav va dispune de patru de îmbarcare Schengen şi trei porţi Non-Schengen.

Aeroportul Internațional Brașov a intrat în Spațiul Schengen. Dispar cozile de la verificarea pașapoartelor 2 Aeroportul Internațional Brașov a intrat în Spațiul Schengen. Dispar cozile de la verificarea pașapoartelor 3

Românii care aleg să călătorească cu avionul către destinaţii din Spaţiul Schengen vor beneficia de trecere liberă, fără necesitatea controlului paşapoartelor. Astfel, timpul petrecut în aeroport se va reduce semnificativ. Pasagerii vor trebui să aibă asupra lor documente de identitate, pentru a putea fi identificaţi la îmbarcare. Poliţiştii de frontieră vor fi în continuare prezenţi în incinta aeroportului, la porţile de îmbarcare, urmând să facă acţiuni de control aleatorii şi inopinate pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale.

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a transmis în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30/31 martie, după ce România a intrat în Schengen aerian și maritim, că intrarea cu frontierele terestre depinde „și de factori care nu sunt în sfera de intervenţie diplomatică a ţării noastre”, precum și de „evoluţii şi conjuncturi politice externe”, făcând referire la Austria.

„Relațiile de cooperare cu ministerul omolog austriac sunt foarte bune, la fel și cu comisarul european și celelalte ministere de interne din statele membre ale UE. Menținem o comunicare continuă cu toți partenerii noștri strategici pentru a sprijini eforturile de aderare completă la Schengen. Perspectivele celei de a doua etape depind însă și de factori care nu sunt în sfera de intervenție diplomatică a țării noastre, de evoluții și conjuncturi politice externe”, a afirmat Cătălin Predoiu într-un mesaj video postat de MAI.

El a adăugat că „decizia de extindere cu frontierele terestre va fi politică, la fel ca și decizia privind Air Schengen”. „Dar, în egală măsură, sunt convins că procesul este ireversibil și că realizarea lui completă nu poate întârzia prea mult”, a spus Predoiu.

Previous Story

Acestea sunt cartierele din Brașov în care merită să trăiești. Au cel mai înalt standard de locuit

Next Story

Salarii la Lidl și Carrefour. De la începuturi modeste la peste 3000 de lei lunar! Cât câștigă acum casierii și lucrătorii comerciali