Brașov. Singurul deredeluș din oraș, înlocuit cu 41 de „Copaci-mormânt”

Last Updated on februarie 29, 2024 Brașov. Singurul deredeluș din oraș, înlocuit cu 41 de „Copaci-mormânt” 1

Parcul din Livada Poştei, unul dintre puţinele locuri în care copiii din Braşov se pot da cu sania, a devenit locul în care a fost transpus în viaţă un alt proiect, iniţiativa fiind a unei asociaţii din Bucureşti. 41 de pomi au fost plantaţi în memoria unor persoane dispărute, arborii urmând să beneficieze de un cod QR, astfel încât trecătorii să poată afla lucruri interesante despre cei în memoria cărora au fost plantaţi.

Din păcate, alegerea locului nu a fost cea mai inspirată şi mulţi dintre cei care obişnuiesc să petreacă timp în zonă şi-au exprimat nemulţumirea. A fost iniţiată chiar o petiţie pentru ca locul să rămână unul pentru săniuş, dar Primăria spune că lucrurile s-au schimbat.
Pe o porţiune din parcul din Livada Poştei, asociaţia «Zi de bine», în parteneriat cu municipalitatea, a plantat 41 de arbori în amintirea persoanelor dispărute dintre noi, scrie bzb.ro.

Iniţial, este adevărat, a fost o petiţie. Primarul şi arhitectul şef s-au întâlnit şi la faţa locului, şi la Primărie cu reprezentanţii petiţionarilor, le-au explicat despre ce este vorba şi, dacă în prima fază, ei credeau că întreaga zonă va fi plantată cu arbori, în momentul în care s-au lămurit că rămâne şi o zonă pentru săniuş, lucrurile au intrat pe un făgaş normal”, a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Braşovenii care locuiesc în zonă spun că lucrurile nu stau chiar aşa. „Au pus 32 de nuci acolo, în deal, exact la marginea bordurii. Vine lumea, în special cu săniile şi îi rupe. Au venit şi au săpat, asta pentru ce, pentru că era singurul derdeluş din oraş. Ar fi trebuit să nu pună pocinogul ăsta care este aici, pentru că şi aşa jumătate n-o să se prindă acolo.

Îi foarte încurcă pe copiii care se dau cu sania, pentru că nu mai au cum să se dea şi acum se dau spre plasa de la locul de joacă. Mama şi tata stau sus şi bunicul şi bunica stau jos, ca să nu intre copiii în această plasă, pentru că şi ea e cu rost aici”, spune un bunic, citat de brasov.net.

Chiar dacă locul pentru săniuş nu a dispărut, lăţimea pârtiei a scăzut considerabil. Locurile de joacă amenajate în Livada Poştei fac ca această parte a parcului să fie singura în care cei mici se pot da cu sania, astfel că îngustarea ei a creat nemulţumiri.

Previous Story

Elev dus de urgență la spital după ce a combinat nicotină la plic și energizante

Next Story

Cazul studentei din Brașov. Tatăl Robertei: ” Acest individ, acest cetățean Vlad Pascu, a fost protejat în continuu/copila mea fără jumătate din partea dreaptă a capului și toate oasele rupte în ea, la 150 la o oră!”