Cazul studentei din Brașov. Raportul de expertiză în cazul lui Vlad Pascu a fost finalizat: conducea cu 150 km h în momentul accidentului, iar după impact a oprit câteva secunde, apoi „a plecat mai departe să caute droguri”

Last Updated on februarie 27, 2024 Cazul studentei din Brașov. Raportul de expertiză în cazul lui Vlad Pascu a fost finalizat: conducea cu 150 km h în momentul accidentului, iar după impact a oprit câteva secunde, apoi „a plecat mai departe să caute droguri” 1

Expertiza în cazul accidentului produs de Vlad Pascu, tânărul care conducea drogat şi a ucis o studentă din Brașov în stațiunea  2 Mai, scoate la iveală detalii îngrozitoare. Expertiza specialiştilor arată că, în momentul când Vlad Pascu a intrat în plin în grupul de opt tineri, acesta circula cu 150 de km pe oră.

Tinerii care au reuşit să scape cu viaţă, dar cu răni grave, au povestit că impactul a fost atât de îngrozitor, încât nici măcar nu au ştiut ce i-a lovit. Nu au auzit niciun sunet de frânare doar zgomotul puternic al loviturii.
A oprit pentru câteva secunde, după care a accelerat şi si a continuat drumul spre 2 mai, au mai spus surpavieţuitorii.

Pascu Matei Vlad a condus agresiv, haotic, circulând cu viteză mare şi efectuând depăşiri riscante. Cu toţii i-am spus să conducă mai încet. Ni se făcuse frică de modul lui Vlad de a conduce”, se arată în rechizitoriu, conform RTV.
De altfel, pe imaginile suprinse de camere se vede cum Vad Pascu face ture în viteză prin Vama Veche, mai întâi cu alţi patru tineri în maşină, apoi doar cu doi.

„Inculpatul conducea cu viteză foarte mare (chiar şi 200 km/h), efectuând manevre periculoase drifturi, manevre haotice şi agresive, motiv pentru care şi i-au cerut să oprească şi au coborât din maşină”, se mai arată în rechizitoriu.
Vlad Pascu a continuat sa caute droguri, deşi consumase deja un cocktail extrem de periculos din patru substanţe – cocaină, metamfetamină, benzodiazepină şi tramadol, dupa cum a arat raportul toxicologic realizat dupa accident.

Declaraţiile date de martori vin să contureze că era un consumator de multă vreme. Deci înţelegea care sunt implicaţiile şi riscurile pe care le prezintă atât pentru el, cât şi pentru cei din jurul lui”, a declarat Adrian Cuculis, avocat.

Judecătoarea a strigat în sală numele unuia dintre tinerii ucişi
Scandalul iscat la primul termen din proces, când judecătoarea a strigat în sală numele unuia dintre tinerii ucişi, a ajuns până la urechile ministrului Justiţiei. “Am fost efectiv paralizată când am văzut ce ar fi cerut doamnă judecăptor în sală. Sunt mulţumită că CSM s-a sesizat”, a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, conform Observator.

Eu zic ca a fost o făcătură, a fost doar ca sa imi ies eu din fire si sa fac ceva in sala şi să mai amanam procesul. Vlad Pascu era oricum cu zâmbetul pe buze, era schimbat total, era gras, era tuns, era la cravată şi era mereu cu zambetul pe buze“, a declarat tatăl lui Sebastian, tatăl uneia dintre victime. Judecătoarea va fi anchetată disciplinar pentru că nu a studiat dosarul, dar şi pentru comportamentul insensibil.

Vlad Pascu, aflat în arest preventiv din august 2023
Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie a anului trecut după în data de 19 august 2023 a intrat cu maşina într-un grup de tineri care mergeau de la Vama Veche către 2 Mai, iar în urma impactului doi dintre ei, o fată şi un băiat, au murit.
Alţi trei tineri au fost răniţi grav. După producerea accidentului, Vlad Pascu a fugit, fiind prins ulterior de poliţişti în Vama Veche, la câțiva kilometri distanță, scrie Stirile Kanal D.

La testul anti-drog a reieşit în urma analizelor că în momentul când a făcut accidentul rutier se afla sub influenţa a 5 substanţe interzise.Tânărul de 20 de ani este trimis în judecată într-un al doilea dosar, intrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Previous Story

Brașov. Mergi? S-a stabilit când va avea loc Festivalul Narciselor de la Vad în acest an! Primul invitat, Aurel Tămaș

Next Story

Laurette recunoaște că s-a iubit cu brașoveanul Ion Țiriac: „Era frumos cu avionul privat, m-am simțit regina reginelor. Ai văzut cum se simte o femeie în preajma unui milionar, unui bărbat cu bani? E altceva”. De ce s-au despărțit cei doi