Brașovul va avea două parcuri noi. Cetățuia Brașovului va fi redeschisă în luna mai

Last Updated on ianuarie 30, 2024 Primăria Brașov vrea să construiască două parcuri. Unul de 3 hectare în cartierul Bartolomeu, pe strada Lânii, și altul în jurul Cetățuii.

Propun Consiliului Local spre aprobare indicatorii tehnico-economici și studiu de fezabilitate pentru noul parc de pe strada Lânii, o amenajare de trei hectare. 22.000 de m² vor fi infrastructură verde, amenajări peisagistice, dar vor exista și zone de relaxare, zone dedicate copiilor, zone de joacă pentru copiii mici, dar și pentru copiii mai mari, zone dedicate posesorilor de animale de companie și, totodată, un amfiteatru în aer liber pentru evenimente”, a spus primarul Allen Coliban, citat de Radio Brașov FM.

Brașovul va avea două parcuri noi. Cetățuia Brașovului va fi redeschisă în luna mai 1 Brașovul va avea două parcuri noi. Cetățuia Brașovului va fi redeschisă în luna mai 2

Valoarea estimată a investiției este de 34 de milioane lei, iar durata de execuție – dacă proiectul va fi aprobat – va fi de 20 de luni de la semnarea contractului de execuție.

Cetățuia Brașovului va fi redeschisă în luna mai

Din luna mai, brașovenii și turiștii vor avea acces în curtea Cetățuii de pe Dealul Straja din Brașov. Anunțul a fost făcut marți, 30 ianuarie, de primarul Brașovului, într-o conferință de presă. Până atunci, a menționat edilul, vor fi terminate lucrările de punere în siguranță și reparațiile urgente.

Sunt prevăzute intervenții la acoperiș, la zidurile exterioare expuse, astfel încât curtea Cetățuii să poată fi vizitată în siguranță. De asemenea, avem în plan să amenajăm o scenă pentru evenimentele brașovenilor”, a declarat primarul, conform bzb.ro.

Brașovul va avea două parcuri noi. Cetățuia Brașovului va fi redeschisă în luna mai 3

Acest monument istoric s-a reîntors în proprietate publică a municipiului Braşov în urma unui proces foarte lung, care a durat 7 ani, deschis de Primăria Braşov, pentru trecerea Cetăţii Braşovului de pe Dealul Straja, din proprietatea Aro Palace SA, în proprietatea publică a statului român, proces care a fost câştigat de Statul Român la sfârşitul anului 2022.

Ulterior, în anul 2023 a fost aprobată o hotărâre de Guvern prin care monumentul trece din proprietatea Statului Român în cea a municipiului Brașov, după care a fost semnat și procesul-verbal privind transferul monumentului.

,,Dealul Cetățuii va cunoaște un nou aspect, o amenajare sub formă de parc, cu accese suplimentare din zona nordică și din zona estică, care să integreze totul într-un circuit pietonal pentru toți cei care vor să viziteze cetatea, dar și pentru cei care sunt în căutarea unui loc de relaxare sau a unui loc de joacă.

Brașovul va avea două parcuri noi. Cetățuia Brașovului va fi redeschisă în luna mai 4

Vor fi amenajate luminișuri, vor fi amenajate noi alei, vor fi amenajate platforme și zone de belvedere, locuri de joacă pentru copii. Toate aceste lucruri sunt parte a unui proiect care ajunge la un buget de 70 de milioane de lei, bani pe care intenționăm să-i atragem prin fondurile europene disponibile pe noul Program Operațional Regional”, a precizat primarul Allen Coliban.

Vor fi reabilitate aleile pietonale pavate existente în jurul Cetățuii, va fi reamenajat traseul istoric de acces, cu posibilitatea de a realiza legături ulterioare cu strada Mihai Eminescu. De asemenea, va fi reabilitat accesul pietonal principal, din strada Maior Ioan Cranța.

Previous Story

O primărie oferă unor localnici aproape 1.000 de euro pe lună. Cum s-a schimbat viața oamenilor

Next Story

Brașov. A murit un alt bebeluș infectat de rujeolă. Avea doar 8 luni