Foto Brașov. Biserica distruge raiul natural din mijlocul Munţilor Făgăraş. „De ce vrem să o distrugem cu lăcomie?”

Last Updated on ianuarie 15, 2024 Activiștii de la Agent Green au mediatizat în octombrie 2022 șantierul început în anonimat de BOR. Potrivit anunțului de lucrare, este vorba despre o mănăstire și un drum de acces. Cadrul natural superb a fost distrus între timp în totalitate de utilajele mobilizate pentru construcție, transmite ziare.com.

Jurnalista Oana Marinescu se numără printre cei care amintesc despre ctitoria de beton începută de BOR într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Munții Carpați – Valea Sâmbetei, la poalele Făgărașilor, în județul Brașov, scrie Biz Brasov.

Foto Brașov. Biserica distruge raiul natural din mijlocul Munţilor Făgăraş. „De ce vrem să o distrugem cu lăcomie?” 1 Foto Brașov. Biserica distruge raiul natural din mijlocul Munţilor Făgăraş. „De ce vrem să o distrugem cu lăcomie?” 2

Am fost anul trecut pe Valea Sâmbetei. Distrugerea începuse deja. Este cumplit de dureros. Este o aroganță teribilă să distrugi un munte că Făgărașul ca să mai construiești ceva, orice. Valea aceea era minunată.

Acum și-a pierdut bucuria. M-am întrebat atunci dacă voi mai reveni pe Valea Sâmbetei. Poate doar când uit rana făcută de Biserică în inima naturii. Și atunci, Valea Sâmbetei va fi Valea Plângerii.

Foto Brașov. Biserica distruge raiul natural din mijlocul Munţilor Făgăraş. „De ce vrem să o distrugem cu lăcomie?” 3

Pentru cei care nu știu locul: Jos, la Sâmbăta, este o mănăstire foarte mare și foarte frumoasă. Sus pe munte este un loc de pelerinaj – Chilia lui Arsenie Boca. Vedeam credincioși care urcau până la Chilie. Cred că un astfel de traseu sinuos, la fel ca și un loc mai simplu poate ajuta la reculegere și la exersarea smereniei. De ce să aibă nevoie Biserica de încă o aroganță, care distruge un munte unic în România?

Foto Brașov. Biserica distruge raiul natural din mijlocul Munţilor Făgăraş. „De ce vrem să o distrugem cu lăcomie?” 4

De ce nu avem încă Parc Național în Făgăraș? De ce urăm natură asta și vrem să o distrugem cu lăcomie?”, a scris Oana Marinescu pe Facebook, conform brasov.net.

Previous Story

Video Brașov. Protest zgomotos al transportatorilor pe Ocolitoare și în Centru

Next Story

Julia Sauter, legitimată la Corona Braşov, cea mai bună clasare din istoria României la Europeanul de patinaj artistic