Video Brașov. Protest zgomotos al transportatorilor pe Ocolitoare și în Centru

Last Updated on ianuarie 15, 2024 Duminică seara, transportatorii au ieșit în stradă și la Brașov. Un protest al acestora s-a iscat pe Varianta Ocolitoare a Brașovului, între km 10 și 4+200.

Se circulă dirijat pe banda liberă, conform informațiilor oferite de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, conform Radio Brasov FM.
Video Brașov. Protest zgomotos al transportatorilor pe Ocolitoare și în Centru 1

După 20.30, protestul s-a desfășurat în zona centrală a orașului, iar spre ora 23.00 aproximativ 20 de mașini claxonau în fața Hotelului Capitol, scrie brasovmetropolitan.ro.

Au eșuat negocierile cu transportatorii și fermierii de la Ministerul Finanțelor

Reprezentanții fermierilor și transportatorilor au anunțat, duminică seara, după discuții de câteva ore la Ministerul Finanțelor, că negocierile au eșuat și că protestele vor continua. Mai multe autocamioane și tractoare se află în continuare staţionate în localitatea Afumaţi, pe DN2, la intrarea în București. Sunt blocate și centurile marilor orașe, circulația rutieră la vama Siret, precum și alte drumuri din țară.

Am precizat că orice măsură care ține de orice jalon și orice măsură convenită cu Comisia Europeană s-ar întoarce împotriva lor, pentru că CE are toate argumentele pentru suspendarea fondurilor și a subvențiilor.

Aceste tipuri de revendicări trebuie discutate cu Comisia Europeană, nu sunt de joacă, pentru că vizează interesul dumnealor, dar și interesele strategice ale României.

Aceste tipuri de revendicări, indiferent cât ține protestul, țin de angajamentul cu CE. Noi am spus că le preluăm într-un memorandum pe care le vom discuta cu Comisia. … Nu știu în ce măsură vom găsi o soluție, dar e de bun simț să le prezentăm.

În privința RCA, trebuie discutat în continuare cu ASF. … Inducerea unui risc de faliment în domeniul asigurărilor nu-i lipsește României.

Cu toată prețuirea și înțelegerea de care dăm dovadă, sunt și tipuri de măsuri care pot să ducă la accentuarea evaziunii fiscale.

Sunt șase măsuri cu care am fost de acord, de exemplu legea prevenției să fie aplicată numai pentru acele fapte care țin de evaziunea fiscală, partea de digitalizare. …
Ar fi un vot de blam pe care ni-l dăm noi dacă luăm măsuri care afectează combaterea evaziunii fiscale” a declarat Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Previous Story

Brașov. Peste 100 de copii de grădiniță au ajuns la spital. „Simptomele sunt febră, vărsături, stări diareice”

Next Story

Foto Brașov. Biserica distruge raiul natural din mijlocul Munţilor Făgăraş. „De ce vrem să o distrugem cu lăcomie?”