Baschetbalist american, despre Brașov. „Priveliștile sunt o nebunie. În Brașov am văzut cele mai spectaculoase clădiri și arhitecturi din viața mea”

Last Updated on ianuarie 5, 2024 Juwan Gray, baschetbalist transferat anul trecut la Corona Brașov, continuăs ă fie impresioant de Brașov. Printre cele mai mari avantaje enumerate de el se numără siguranța, calitatea mâncării și faptul că pentru un american este foarte ieftin să trăiască la Brașov.

După o lună de locuit la Brașov, baschetbalistul a publicat un alt film despre viața lui în orașul de la poalele Tâmpei. Iată ce spune Juwan Grey:

Baschetbalist american, despre Brașov. „Priveliștile sunt o nebunie. În Brașov am văzut cele mai spectaculoase clădiri și arhitecturi din viața mea” 1

Prima dată când am auzit de oportunitatea de a veni și a juca baschet în România, habar nu aveam unde este locul. Am căutat pe Google și am văzut că este la graniță cu Ucraina și am devenit cam sceptic. Chiar și înainte de a înțelege că sunt la graniță cu un război, impresia mea despre România era ignorantă și incorectă.

Credeam că este o țară plină de clădiri abandonate, cu oameni care jefuiesc…nu știu de ce credeam așa ceva, probabil era doar ignoranța mea. Dar acum pot să spun: România este o țară pitorească, cu munți maiestuoși, cu păduri uriașe, verzi. Îți taie răsuflarea, nu am mai văzut așa un loc.

Priveliștile sunt o nebunie. În Brașov am văzut cele mai spectaculoase clădiri și arhitecturi pe care le-am văzut în viața mea. Iubesc strudelul și langoșul și am mâncat atâta supă cât nu am mâncat în viața mea. Un lucru pe care nu l-aș face în România? Nu aș conduce. Mi se pare că traficul aici este haotic, nu mi se pare că este sigur. Sunt giratorii cu 3 benzi!”, le mai explică Gray prietenilor lui americani, conform Biz Brasov.

Vreau să va povestesc experiența mea din ultimii ani din Europa. Anul trecut am trăit în Suedia, iar anul ăsta în România. E ca o diferență între zi și noapte între viața din SUA și cea din Europa. Calitatea vieții în Europa e foarte diferită, e ceva ce nu am trăit până acum.

Este extrem de sigur aici, nu trebuie să-ți faci griji că te plimbi pe străzi că vine cineva să te jefuiască sau de asemenea nu trebuie să-mi fac griji că vine vreun polițist să mă hărțuiască din nimic, doar pentru că mă plimb pe afară. Nimic din toate astea nu se întâmplă aici.

Aici pot să mănânc mâncare de calitate. Mâncarea e preparată de la zero aici, nu este atât de multă mâncare procesată ca în SUA. Cei care trăiesc în Europa sunt foarte fericiți, nu sunt stresați, pentru că primesc ajutor de la guvern dacă au nevoie să-și plătească chiria, sau dacă au un copil mic și au nevoi pentru el.

Toate aceste lucruri se au în vedere aici și se elimină o grămadă de stres, anxietate și griji pe care americanii le au doar pentru că trebuie să-și plătească facturile,” a povestit Juwan, conform stiridiaspora.ro.

Juwan Gray a venit la Brașov după ce în stagiunea 2022/2023 a evoluat pentru Koping Stars în prima ligă suedeză, alături de această echipă reușind să termine campionatul pe locul 7. Jucătorul născut în Biloxi, Mississippi a adunat 33 de meciuri în Suedia și a contribuit cu 11.2 puncte, 6.5 recuperări, 1.5 pase decisive și 1.0 capace, având procentaje de 54% la două, respectiv 35% la trei puncte, scrie baschet.ro.

Previous Story

Brașov. Comprest începe să colecteze brazii de Crăciun de la populație. Graficul pe cartiere

Next Story

(Foto) Președinta Ungariei este la Brașov, la meciul Corona – SC Miercurea Ciuc