(Foto) Președinta Ungariei este la Brașov, la meciul Corona – SC Miercurea Ciuc

Last Updated on ianuarie 5, 2024 Oaspeți importanți din Ungaria, în această seară la Brașov la meciul de hochei Corona Brașov – SC Miercurea Ciuc.

Katalin Éva Novák, președintele Ungariei, este prezentă la meciul Corona Brașov – SC Miercurea Ciuc. Katalin Éva Novák a ajuns în urmă cu câteva minute la Patinoarul Olimpic și s-a așezat în galeria ciucană, scrie mytex.ro.

(Foto) Președinta Ungariei este la Brașov, la meciul Corona - SC Miercurea Ciuc 1

(Foto) Președinta Ungariei este la Brașov, la meciul Corona - SC Miercurea Ciuc 2 (Foto) Președinta Ungariei este la Brașov, la meciul Corona - SC Miercurea Ciuc 3

Corona Brasov:🏒 2023 – un an excelent pentru echipa de hochei pe gheață
🏆 2023 a fost anul în care echipa de hochei a adus, din nou, o imensă bucurie brașovenilor: un nou titlu de Campioană Națională!
🏒 Echipa de hochei a devenit, în 2023, pentru a cincea oară în istoria sa Campioană Națională, după ce a câștigat titlul în 2014, 2017, 2019 şi 2021.

Campionatul României a debutat cu un sezon regulat în care toate echipele au jucat fiecare cu fiecare etape duble, iar ulterior au fost create două grupe. Federația Română de Hochei pe Gheață a decis însă să renunțe la faza semifinalelor, iar Corona a jucat direct finala cu Steaua, decisă în trei meciuri (2-1 la general), ultimul dintre ele desfășurat acasă.

(Foto) Președinta Ungariei este la Brașov, la meciul Corona - SC Miercurea Ciuc 4

A fost un moment de bucurie imensă pentru brașoveni, mai ales după gustul amar lăsat de pierderea semifinalei Erste Liga în fața ACSH Gheorgheni, în meciul 7, în prelungirile partidei.

🏒 Fanii Brașovului s-au bucurat de un parcurs excelent al Coronei în Erste Liga în sezonul 2022 – 2023, în care echipa a reușit să avanseze până aproape de finala ligii. În faza sferturilor de finală, Corona a întâlnit SC Miercurea Ciuc, pe care a învins-o în patru din cele cinci meciuri ale acestei faze. A urmat o semifinală nebună cu Gheorgheni în care ultimul meci al seriei a decis câștigătoarea și a trimis ACSH Gheorgheni în Finala Erste Liga.

Se încheia astfel un sezon excelent pentru Corona Brașov, în care speranțele fanilor pentru un trofeu Erste Liga au fost păstrate intacte pentru anul care urma.

🏒 Parcursul Coronei și câștigarea titlului național au trimis echipa în fazele Cupei Continentale, direct în runda a doua. Corona a evoluat în Letonia, la Zemgale, în luna octombrie, în compania echipelor Liege Bulldogs, HC Zemgale și HC RST Pellet Celje. Cupa Continentală a debutat cu o înfrângere cu HC Zemgale, însă ulterior Corona și-a regăsit spiritul competitiv și a învins categoric în cele două meciuri care au urmat. Din păcate, înfrângerea din primul meci nu i-a permis accesul în faza superioară a competiției.

🏒 Anul 2023 a fost totodată și primul an în care Corona Brașov a desfășurat un turneu de pregătire, în Scoția, în compania formațiilor Dundee Stars și Fife Flyers. Turneul s-a dovedit a fi o ocazie excelentă de a verifica forma lotului și a pregăti sezonul care stătea să înceapă.

Un lot puternic
🏒 Sezonul 2022-2023 a demonstrat că lotul Coronei este unul valoros, iar tehnicianul echipei, antrenorul principal Dave MacQueen a decis păstrarea aproape intactă a componenței echipei.

🏒 Înainte de debutul sezonului au părăsit echipa portarul Rylan Toth și doi tineri jucători autohtoni (Antal Laszlo și Buda Gabor). Ulterior, din cauza accidentării suferite în Cupa Continentală, fundașul Jacob Sweeney avea să părăsească și el Corona Brașov, iar fundașul Garrett Clarke avea să se despartă și el, ceva mai târziu, de Corona Brașov. S-au alăturat apoi Coronei Brașov portarul canadian Alex Dubeau și, ulterior, fundașii Ryan Lowney și Adam Hollwell, precum și atacantul Philippe Cornet.
Din păcate, căpitanul echipei, Roberto Gliga, nu a reușit încă o revenire pe gheață după intervenția chirurgicală suferită înainte de debutul actualului sezon.

Sezonul 2023-2024
🏒 În clasamentul campionatului național Corona încheie anul pe poziția a doua, dar cu două meciuri în minus față de ocupanta locului 1, ACSH Gheorgheni. Are 44 de puncte față de cele 46 ale primei clasate și urmează încă opt meciuri în această fază a competiției.

🏒 În Erste Liga, prima parte a sezonului 2023-2024 a marcat un parcurs bun al Coronei, care o plasează pe locul 3 la finalul anului 2023, cu 42 de puncte din 25 de meciuri jucate. Corona a înregistrat 15 victorii și 10 înfrângeri, într-o ligă în care toate echipele și-au întărit loturile, iar diferențele de valoare s-au estompat vizibil.

🏒 Corona s-a întors victorioasă în toate cele trei meciuri din ultima deplasare în Ungaria și se pregătește de a doua parte a sezonului, în care speră să le ofere fanilor Brașovului noi motive de bucurie.

🏒 Echipa Brașovului a evoluat acasă, meci de meci, în încurajările suporterilor, o galerie excepțională care reușește de fiecare dată să le dea jucătorilor energia de care au nevoie pentru a merge mai departe!

🏒 Anul acesta fanii brașoveni speră la un nou titlu național, la Cupa României, dar și la visul încă nerealizat al Coronei Brașov, trofeul Erste Liga!!”

Previous Story

Baschetbalist american, despre Brașov. „Priveliștile sunt o nebunie. În Brașov am văzut cele mai spectaculoase clădiri și arhitecturi din viața mea”

Next Story

Milionarul brașovean Călin Donca, dezamăgit de prieteni. „Am făcut curățenie între prieteni. Ne-au fost luați toți banii din casă, am mers la cei mai bogați prieteni să obținem bani, dar nu am obținut de la ei mai nimic”