Brașov. Primăria vrea tunuri ultrasonice și laser ca să alunge ciorile din Parcul Tractorul. O femeie din Cluj a fost rănită în zona capului de o cioară

Last Updated on decembrie 20, 2023 Primăria Brașov vrea să cumpere tunuri ultrasonice și laser ca să alunge ciorile din Parcul Tractorul.  Brașovenii s-au arătat în rânduri repetate nemulțumiți de gălăgia pe care păsările o produc, dar și de murdăria depusă pe băncile și aleile din parc.

În vederea instalării acestor dispozitive, edilii brașoveni ar urma să întocmească un studiu de amplasament al acestor echipamente, scrie Biz Brasov.  Studiul ar urma să fie definitivat în 45 de zile și va costa 23.350 lei fără TVA, respectiv 27.786,5 lei cu TVA. Soluția propusă va avea în vedere furnizarea de echipamente atât pentru acțiune diurnă, cât și nocturnă.

Brașov. Primăria vrea tunuri ultrasonice și laser ca să alunge ciorile din Parcul Tractorul. O femeie din Cluj a fost rănită în zona capului de o cioară 1

Prin efectuarea studiului, se va prezenta aria de răspândire urbană a speciei și va cuprinde recomandări privind modalitățile, tipurile de echipamente și soluțiile care se pretează a fi puse în practică pentru o eficiență crescută de îndepărtare a păsărilor, care sunt dăunătoarea sănătății publice. În urma acestui studiu se va prezenta soluția optimă, constând în achiziționarea de echipamente ultrasonice/laser, stabilirea amplasamentelor, modalitatea de montaj și punerea în funcțiune. Aceste soluții vor avea în vedere să nu creeze disconfort animalelor de companie și locuitorilor din zonă.

Problema ciorilor din Sibiu

Și sibienii încearcă să găsească soluții pentru problema ciorilor. O primă soluție care a fost găsită pentru a diminua disconfortul provocat de ciori a fost montarea unui aparat special. „Astfel, în Parcul Astra și în Parcul Sub Arini funcționează câte un aparat cu ultrasunete al cărui scop este alungarea ciorilor din aceste zone” au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu, conform Ora de Sibiu.

O a doua soluție, este aceea a toaletării arborilor în fiecare primăvară și toamnă pentru a descuraja formarea cuiburilor, fiind cunoscut faptul că aceste păsări își fac cuib pe ramurile înalte. „O astfel de acțiune este în curs în prezent, atât ca măsură pentru regenerarea arborilor, cât și ca măsură împotriva păsărilor dăunătoare” a transmis Mirela Gligore, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu.

O femeie din Cluj a fost rănită în zona capului de o cioară

O femeie a fost rănită în zona capului de o cioară care încerca se pare să îşi protejeze puiul. Vecinii din bloc spun că nu e pentru prima dată când pasărea este violentă şi au cerut soluţii de la primărie. Problema este însă complicată, întrucât ciorile sunt ocrotite de lege.

Femeia, în vârstă de 72 de ani, era în grădina din spatele blocului şi culegea flori. Dintr-o dată, pasărea s-a repezit spre ea. Avea un pui în iarbă şi credea că femeia îi va face rău, scrie Știrile Pro Tv.

Liliana Derevici: ”Nu i-am dat importanță, m-am aplecat să rup floarea și ea în timpul ăsta a venit în capul meu și mi-a dat cu ciocul în cap. Am urlat, am strigat, n-am mai știut ce să fac și nu m-a auzit nimeni”.

De spaimă, femeia a luat-o la fugă, dar s-a împiedicat şi în cădere, și-a luxat o gleznă. Vecinii femeii spun că și ei au fost victime ale unor incidente similare.

Femeie: ”Mi-a sărit în cap și i-am dat cu mâna și ea a plecat până la urmă”.

Localnicii se plâng că tot mai multe ciori își fac cuib în copacii din apropiere.

Bărbat: ”Se adună, se adună mai ales pe seară se adună”.

Adrian Nechita, președinte asociație locatari: ”Chiar am auzit de vreo 5 cazuri în care vecinii au fost atacați. Am făcut o sesizare către primărie și așteptăm acum să vedem ce o să se întâmple”.

Previous Story

(Video) Mesajul transmis de afaceristul brașovean Călin Donca investitorilor săi, imediat după eliberare. „Parcurile sunt acolo, proiectul funcționează”

Next Story

Accidente Brașov. Copil în stare critică, ciocnire violentă între Codlea și Vulcan. Carambol lângă Dedeman (Video)