Universitatea Transilvania din Braşov, locul 4 în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din România

Last Updated on decembrie 12, 2023 Universitatea Transilvania din Braşov este pe locul 4 în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din România. Astfel, instituţia braşoveană apare în Metarankingul 2023 la egalitate cu UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, ambele având 15 puncte cumulate în urma evaluării. Metarankingul universitar 2023 este clasament realizat independent de un grup de experţi din mai multe instituţii de învăţământ superior, conform bzb.ro.

Pe primele trei locuri ale clasamentului se află Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București și Universitatea Politehnica București (la egalitate cu UMF „Carol Davila”), anunță Monitorul Expres.

Universitatea Transilvania din Braşov, locul 4 în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din România 1

Rectoratul a fost prima clădire din Brașov care a avut apă potabilă la robinet, acum 130 de ani

Prima clădire racordată la reţeaua de alimentare cu apă a orașului, ce pleca de la noul apeduct de Sub Tâmpa, a fost Palatul Pensiilor, actualul Rectorat.

Universitatea Transilvania din Braşov, locul 4 în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din România 2

Impunătoarea clădire a fost construită în stil neo-renaştere, cu picturi „sgraffito”, la sfârşitul secolului al XIX-lea, între anii 1881 şi 1885, fiind proiectată de către arhitectul Peter Bartesch. După finalizarea construcţiei apeductului, în 11 decembrie 1893, edificiul primeşte apă în mod centralizat, o apă filtrată şi clorinată, marcându-se astfel începutul unei ere a civilizaţiei în bătrânul nostru burg, potrivit datelor Companiei Apa Brașov, conform Biz Brasov.

Previous Story

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a împlinit 50 de ani de existenţă. Cel mai greu moment, tragedia de la Uzina Tractorul, cu aproape 100 de victime. „A fost ceva monstruos, să-ți intre în curtea spitalului camioane cu pacienți arși, camioane, că n-aveau cum să ajungă altfel la noi”

Next Story

Milionarul brașovean Călin Donca a fost scos din închisoare. Își va petrece acasă Crăciunul și Anul Nou