Aeroportul Brașov se închide?! Bacăul se laudă cu Dan Air, Brașovul așteaptă companii „serioase”. „Și renunță si Wizz cândva, si va rămâne aeroportul nimănui. Eventual doar cu câteva curse charter

Last Updated on noiembrie 1, 2023 Probleme uriașe la Aeroportul Brașov după anunțul de plecare al companiei Dan Air. Brașovul rămâne cu 5 curse Wizz Air, pe săptămână, spre doar două destinații. Mult prea puține pentru a evita falimentul. O soluție de avarie va fi pomparea de mai mulți bani de la Consiliul Județean, bani luați de la dotarea spitalelor?!

După 4 luni și jumătate de zboruri, cu bune și cu rele, cei de la DanAir spun că nu mai pot să lucreze cu un program așa de scurt, pentru că pierd prea mulți bani. Anunțul ROMATSA că prelungirea programului de la 12 la 16 ore pe zi doar de la 15 ianuarie a „umplut paharul” celor de la DanAir, pentru că pierd tot sezonul de iarnă, care ar fi trebuit să aducă mulți români acasă și turiști europeni în Brașov.

Aeroportul Brașov se închide?! Bacăul se laudă cu Dan Air, Brașovul așteaptă companii „serioase”. „Și renunță si Wizz cândva, si va rămâne aeroportul nimănui. Eventual doar cu câteva curse charter 1

Și toate acestea doar pentru că ROMATSA nu are operatori de trafic pe care să-i pună la treabă. Asta, în timp ce aeroportul din Bacău, după dispariția Blue Air și mutarea Wizz Air la Iași, mai are doar 2 zboruri pe săptămână, deservite de un turn de control în care sunt controlori aerieni plătiți să se uite după…muște, scriu cei de la Biz Brasov. Ca urmare a mutării bazei DanAir de la Brașov la Bacău, un aeroport nou moare, iar unul vechi învie.

Dacă DanAir își menține decizia, zborurile de la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav vor fi următoarele:
Luni: Wizz Air, destinație Londra
Miercuri: Wizz Air, destinația Londra
Joi: Wizz Air, destinația Dortmund

Vineri: Wizz Air, destinația Londra
Duminică: Wizz Air, destinația Dortmund

Preşedintele CJ Bacău, reacție după anunțul relocării companiei DAN AIR

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, a apreciat, marţi, relocarea companiei aeriene DAN AIR pe Aeroportul Internaţional ”George Enescu” din Bacău ca fiind ”o veste bună”. Vor fi efectuate zboruri temporare spre 8 destinaţii.

Veste bună pentru judeţul Bacău! Compania Dan Air se relocă, începând cu 13 noiembrie 2023, pe Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău. Următoarele curse, operate până acum de pe aeroportul Braşov, au fost încărcate în sistemul de rezervări pentru perioada 13.11- 11.12.2023 şi vor fi efectuate temporar din Bacău: Bruxelles, Munchen, Nuremberg, Stuttgart, Madrid, Barcelona, Valencia”, a scris Valentin Ivancea, marţi, pe Facebook.

Din luna decembrie, călătorii vor putea ajunge în 8 destinaţii europene.

Din luna decembrie, cu acelaşi operator, de pe aeroportul băcăuan, călătorii vor putea ajunge în 8 destinaţii europene: Londra – Luton, Dublin, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Torino, Liverpool şi Roma. Astfel, eforturile depuse în ultimul an, împreună cu echipa de conducere a AIGE Bacău, se concretizează în aceste noi rute. Dan Air este a treia companie care operează de pe aeroportul din Bacău”, a mai precizat Ivancea, conform Ziarul de Bacău.

Comentariile brașovenilor

Si renunță si Wizz cândva, si va rămâne aeroportul nimănui. Eventual doar cu câteva curse charter

Pai daaaaa ptr ca Bucuresti’ul nu isi vede de treaba linistit atata timp cat Brasov’ul nu reuseste sa evolueze absolut deloc 😈 Pardon….macar sa isi mentina actualele zboruri 😆 De rasul curcilor

Aeroport fantasma, din pacate! S-au cam spulberat visele de a ateriza la Brasov !

Să meargă liniștiți, Brasovenii au nevoie de companii serioase să opereze pe aeroport.

Mergi sanatos mai sint si alte companii de zbor

Sunt atatea companii ca probabil ajungem sa inchidem aeroportul. Dar doar dupa ce nu se va mai zbura deloc de pe Brasov o sa se trezeasca romanul. Poate nici atunci.

Eu doar sper ca aeroportul din Brasov sa incheie contracte cu acele companii serioase -wizzair nu este una dintre ele, ca Tarom, Lufthansa, Air France , British Airways , Easy Jet, Ryanair

Au reusit sa-i goneasca. Vin aia de la wizz. 300 euro zbor dus-intors Spania-Romania.

inainte am zburat doar cu Lufthansa si nu am vazut nici o diferenta….dimpotriva….am decolat si aterizat la minut lucru care nu s a intamplat niciodata cu Lufthansa….de fiecare data plecam din start cu o intarziere de cel putin 30 min…..asa ca hai sa nu mai comentam aiurea….

Duca-se!! Sa nu se mai întoarcă!!

Previous Story

Foto Brașov. 10 mașini parcate ilegal pe un trotuar minuscul de pe strada Nicopole, niciuna ridicată. 55 de mașini ridicate, doar cele care blochează traficul auto

Next Story

Festivalul Massif ,UNTOLD-ul de Braşov, în martie 2024, în Poiana Braşov