Cum s-a produs explozia din blocul din Sibiu, în urma căreia au murit doi oameni, soț și soție. „La mine au zburat ușile din apartament. Când am ieșit, era fum în toată scara. Am văzut tot, țăndări pe jos. Când am coborât prin fumul ăla, că nu mă vedea nimeni,  ieșeau flacări pe casa scărilor”

Last Updated on septembrie 25, 2023 Doi soți, în locuința cărora s-a produs deflagrația, nu au avut nicio șansă. 15 apartamente și cinci mașini au fost avariate. Potrivit pompierilor, cauza tragediei ar fi o acumulare de gaze. Cel mai probabil, cei doi nu și-au montat un detector de gaz.

Cum s-a produs explozia din blocul din Sibiu, în urma căreia au murit doi oameni, soț și soție. „La mine au zburat ușile din apartament. Când am ieșit, era fum în toată scara. Am văzut tot, țăndări pe jos. Când am coborât prin fumul ăla, că nu mă vedea nimeni,  ieșeau flacări pe casa scărilor” 1

În locuința în care s-a produs explozia stăteau un bărbat de 46 de ani și o femeie de 51. Ambii au murit pe loc. Vecinii povestesc că, de când s-au mutat acolo, în urmă cu cinci ani, au lucrat la renovarea apartamentului, pentru ca totul să fie nou. Aveau înăuntru și o centrală, scrie Stirile Pro Tv.

Era ora 07:00 când o explozie puternică, produsă într-un apartament de la parter, a zguduit tot blocul. Geamurle și chiar ușile din locuințe au zburat cât colo.

Îngroziți, oamenii au vrut să iasă cât mai repede din apartamente, însă casa scării era inundată de un fum gros. Patru dintre ei au suferit atacuri de panică.

20 de persoane au fost evacuate de pompieri, unele cu autoscara, altele cu măști de oxigen pe figură.

Vecin: „Am văzut că a sărit totul din casă, n-a fost doar un incendiu, a fost o explozie. Da. Am simțit-o de la noi, din blocul de lângă, și în baie, gelurile de duș sunt căzute. Din ce am înțeles, de la vecini și deasupra, și lângă, și ușile de la intrare au zburat”.

Locatar: „Eu stau deasupra, la mine au zburat ușile din apartament. Când am ieșit, era fum în toată scara. Am văzut tot, țăndări pe jos. Când am coborât prin fumul ăla, că nu mă vedea nimeni, de la apartamentul ăsta unde a fost situația, ieșeau flacări pe casa scărilor”.

Locatar: „Am deschis, casa scării ardea, era fum, n-am putut ieși, am ieșit pe balcon și m-au luat pompierii cu scara”.

Locatar: „Și pe mine m-au scos pompierii cu mască, și pe mine și pe soț, eram chiar deasupra de ei, au bubuit ușile, tot, au spart geamurile, tot, praf a făcut”.

Au luptat trei ore cu flăcările. 10 echipaje de pompieri din Braşov şi Covasna, chemate pentru a proteja casele din jur

Duminică, 24 septembrie, în cursul dimineţii, pompierii braşoveni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la acoperişul unei case, cu posibilitatea propagării spre alte anexe gospodăreşti, în localitatea Ormeniş.

Forţele ajunse la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta cu ardere generalizată şi cu degajare mare de fum la o anexă gospodărească, cu propagare spre garaj şi şură. S-a intervenit pentru localizarea şi stingerea incendiului, concomitent cu protecţia celorlalte clădiri din vecinătate.

Cum s-a produs explozia din blocul din Sibiu, în urma căreia au murit doi oameni, soț și soție. „La mine au zburat ușile din apartament. Când am ieșit, era fum în toată scara. Am văzut tot, țăndări pe jos. Când am coborât prin fumul ăla, că nu mă vedea nimeni,  ieșeau flacări pe casa scărilor” 2 Cum s-a produs explozia din blocul din Sibiu, în urma căreia au murit doi oameni, soț și soție. „La mine au zburat ușile din apartament. Când am ieșit, era fum în toată scara. Am văzut tot, țăndări pe jos. Când am coborât prin fumul ăla, că nu mă vedea nimeni,  ieșeau flacări pe casa scărilor” 3

După aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, fiind afectată o suprafaţă totală aproximativă de 80 de metri pătraţi”, a declarat maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov, pentru bzb.ro.

Din fericire, în urma incendiului nu s-au înregistrat victime, acesta provocând doar pagube materiale.

La faţa locului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale de comandă şi primă intervenţie, autoscara mecanică, autocisterna şi un echipaj SMURD de prim ajutor.

De asemenea, au intervenit pompierii voluntari de la SVSU Ormeniş cu o autospecială cu apă şi spumă, precum şi 2 autospeciale cu apă şi spumă trimise în sprijin de ISU Covasna.

Previous Story

Accident Brașov. S-au omorât unul pe altul cu motocicletele! „Am crezut că or fi căzut, că şi or fi rupt o mână, un picior, şi putem să îi salvăm, dar degeaba, erau morţi”

Next Story

Aeroportul Brașov. Aproape 44.000 de pasageri de la deschidere. Majoritatea români