Aeroportul Brașov. Aproape 44.000 de pasageri de la deschidere. Majoritatea români

Cei de la boardingpass.ro au obținut un raport cu numărul de pasageri care au zburat de pe Aeroportul Brașov, de la deschidere.

Cetățenii români reprezintă majoritatea pasagerilor care au zburat de la și spre aeroportul din Brașov în primele trei luni de operațiuni. Aeroportul din Brașov a devenit operațional la jumătate lunii iunie 2023, iar până în data de 18 septembrie 2023 acesta a fost tranzitat de 43.790 de pasageri.

Aeroportul Brașov. Aproape 44.000 de pasageri de la deschidere. Majoritatea români 1 Aeroportul Brașov. Aproape 44.000 de pasageri de la deschidere. Majoritatea români 2

Dintre aceștia, 22.510 pasageri au zburat de pe aeroportul din Brașov spre destinații internaționale, potrivit datelor obținute de BoardingPass de la Poliția de Frontieră. Pe fluxul de sosire, pe la punctul de trecere a frontierei de la aeroportul din Brașov au fost înregistrați, în perioada 15 iunie – 18 septembrie 2023, un total de 21.280 de pasageri.

Din numărul total de persoane înregistrate de Poliția de Frontieră la punctul de la aeroportul Brașov, peste 41.200 sunt cetățeni aparținând statelor UE, iar 2.590 provin din țări care nu fac parte din Uniunea Europeană.

Dan Air dublează cursele către Nurnberg

După zborurile către Londra, care vor fi de două ori pe săptămână, începând cu 31 octombrie, marțea și sâmbăta, din 3 noiembrie, Dan Air dublează și zborurile către Nurnberg.

Anunțul nu a fost făcut oficial de către compania românească, ci de o publicație online germană, Franken Journal, fiind preluată de brașoveanul Cristian Macedonschi, președintele Asociației Smart City Brașov, un entuziast susținător al Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav (AIBG – GHV).

Informația este însă confirmată pe site-ul Dan Air, unde se pot rezerva curse atât lunea, cum este deja acum, cât și sâmbăta, scrie mytex.ro.

De două ori pe săptămână Nürnberg – Kronstadt și înapoi. De la începutul verii, Dan Air zboară de la Nürnberg la Brașov, România. Începând cu iarna, compania aeriană își va crește conexiunea cu Brașov de la unul la două zboruri săptămânale.

Vești bune pentru cei care călătorii de plăcere și de business și mai ales pentru comunitatea numeroasă cu rădăcini românești din regiunea metropolitană Nürnberg, care profită de ofertă pentru vizite reciproce din partea prietenilor și rudelor”, se arată pe pagina de Facebook Franken Journal, care face și o descriere elogioasă Brașovului, adăugând la atracții și obiective din împrejurimi:

Cetatea Fortificată Prejmer, Sanctuarul Libearty pentru Urși de la Zărnești sau Castelul Bran, „cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula”.

Pe Aeroportul Albrecht Dürer Nürnberg, prima aeronavă Airbus A320 Dan Air, plecată de la Brașov în 15 iunie (data inaugurării Aeroportului Brașov), a fost întâmpinată de autoritățile locale, conducerea aeroportului și reprezentanți ai diasporei române și a sașilor transilvăneni cu mare fast.

Previous Story

Cum s-a produs explozia din blocul din Sibiu, în urma căreia au murit doi oameni, soț și soție. „La mine au zburat ușile din apartament. Când am ieșit, era fum în toată scara. Am văzut tot, țăndări pe jos. Când am coborât prin fumul ăla, că nu mă vedea nimeni,  ieșeau flacări pe casa scărilor”

Next Story

Brașov. Bicicletă furată. „Ce e la fel de important,  cum s-a furat bicicleta asta. Hoţul l-a abordat pe păgubit sus, în staţia din Poiană”