Aeroportul Brașov pregătește o componentă militară, pentru a deservi baza NATO de la Cincu, de lângă Făgăraș

Last Updated on septembrie 20, 2023 Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea a discutat cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, despre dezvoltarea Aeroportului Brașov.

Comisarul european a recomandat orientarea către finanţări pentru mobilitate duală civil-militară, cu obiectivul de a include aeroportul în reţeaua europeană de transport TEN-T.

Aeroportul Brașov pregătește o componentă militară, pentru a deservi baza NATO de la Cincu, de lângă Făgăraș 1

Astăzi, am participat la o întâlnire în format hibrid Bruxelles-Bucureşti, cu doamna Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi, europarlamentarul Sigfried Mureşan şi Directorul Aeroportului Braşov-Ghimbav, Alexandru Anghel.

Ne-am concentrat pe găsirea sprijinului şi oportunităţilor de finanţare pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG). Comisarul Adina Vălean ne-a sfătuit să ne orientăm către finanţări pentru mobilitate duală civil-militară prin programul CEF (Connecting Europe Facility), cu obiectivul de a include aeroportul în reţeaua europeană de transport TEN-T”, anunţă, marţi seară, ministrul Adrian Veştea, potrivit G4 Media.

Acesta anunță că a prezentat progresele recente ale Aeroportului Braşov-Ghimbav, în special extinderea platformei de parcare aeronave având în vedere colaborarea cu baza NATO de la Cincu.

Aeroportul Ghimbav se pregătește de iarnă

În condiții de temperaturi scăzute și umiditate ridicată poate apărea un strat de gheață pe părțile metalice ale aeronavei. Gheața pe avioane este foarte periculoasă, deoarece poate influența aerodinamicitatea, poate duce la scăderea portanței, totul culminând cu prăbușirea aparatului de zbor. Deci degivrarea aeronavelor este imperios necesară pentru siguranța zborului.

În acest context, pentru a oferi toate condițiile necesare operării zborurilor în sezonul rece, Aeroportul Ghimbav începe „cumpărăturile” de iarnă. Primele pe lista de achiziții au fost tocmai soluțiile de degivrare, atât lichide, cât și solide, anunță bizbrasov.

Costul total al acestora este de 151.070 lei fără TVA, respectiv 179.773,3 lei cu TVA. Soluțiile ar urma să fie livrate de firma ATSA Industry din Brașov, potrivit anunțului de atribuire postat pe platforma de licitații publice.

Compania a furnizat și autospecialele de pompieri pentru aeroportul brașovean. Aceasta are contracte de servicii cu mai multe aeroporturi din țară.

Previous Story

Milionarul brașovean Călin Donca și-a scos copiii de la școală. „Suntem părinții a 5 copii. I-am scos de la școală. Am considerat că este mai bine să-i educăm noi după gândirea noastră. Ei primesc anumite task-uri, iar dacă și le îndeplinesc primesc 100 de lei sau 50 de lei.”

Next Story

Brașov. „Miroase a toaletă”. Primarul vrea să dea în judecată Guvernul pentru poluarea orașului. Când se va cumpăra o instalație de captare a gazului otrăvitor? „Hidrogenului sulfurat provoacă dureri de cap, amețeli, iritații ale tractului respirator”