Urmează și la Aeroportul Brașov? Un avion n-a putut decola din Cluj pentru că pasagerii erau prea grei. 15 dintre ei au fost dați jos

Last Updated on august 31, 2023 Incident neobișnuit pe Aeroportul din Cluj Napoca. Compania aeriană Lufthansa a refuzat îmbarcarea mai multor pasageri pe un zbor care pleca din Cluj-Napoca spre Munchen (Germania), invocând „excesul de greutate al avionului”. Incidentul a avut loc pe 4 august 2023.

Conform Serviciul de Reclamații Erreklamatu, 15 persoane au fost nevoite să rămână la sol. Printre acestea și doi angajați ai unei companii din Guipúzcoa, care erau pregătiți să zboare cu un avion al companiei Lufthansa de la Cluj-Napoca la Munchen, de unde ar fi luat un alt avion spre Bilbao, scrie adevarul.ro.

Urmează și la Aeroportul Brașov? Un avion n-a putut decola din Cluj pentru că pasagerii erau prea grei. 15 dintre ei au fost dați jos 1

După înregistrarea bagajelor și accesarea zonei de îmbarcare, pasagerii au fost informați că zborul va avea o întârziere de două ore, fapt care a făcut ca zborul de legătură cu Bilbao să fie compromis.

La un moment dat, s-a început îmbarcarea pasagerilor, dar cu toate acestea, la jumătate de oră după începerea procedurilor de decolare, comandantul a informat pasagerii despre probleme legate de greutatea avionului și faptul că echipajul încearcă să redistribuie bagajele pentru echilibrarea sarcinii.

Ulterior, pasagerii au fost informați că 15 dintre ei vor trebui să coboare din avion și să se întoarcă în terminal, fără explicații clare despre criteriile de selecție.

Cei doi spanioli, care s-au numărat printre cei 15, au fost nevoiți să își recupereze bagajele și să închirieze un autoturism pentru a ajunge la Timișoara, pentru a prinde un alt zbor către Munchen. De acolo, și-au continuat călătoria spre Bilbao, scrie Cluj Capitala.

Erreklamatu a declarat că acest incident este, tehnic vorbind, o „denegare a îmbarcării” și, prin urmare, compania aeriană are responsabilitatea de a oferi un mijloc de transport alternativ.

De asemenea, compania trebuie să acopere toate cheltuielile suplimentare apărute, inclusiv costul închirierii autoturismului. Pasagerii afectați ar trebui, de asemenea, să primească o compensație financiară între 250 și 600 de euro, în funcție de distanța zborului.

Aeroportul Brașov vrea să ajungă la finele acestui an la 80.000 de pasageri, iar în 2026 la 420.000 de pasageri

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav și-a făcut un plan de obiective până în 2026 în ce privește numărul de pasageri, astfel încât să poată atinge aceste ținte. Astfel, anul acesta ar urma să fie îmbarcați și debarcați 80.000 de pasageri, în timp ce anul viitor cifra ar trebui să ajungă la 150.000, scrie Adevarul.

Saltul de anul viitor ar putea părea mare, la prima vedere, deoarece de la 80.000 la 150.000 e aproape dublu. Să nu uităm, însă, că aeroportul a fost deschis anul acesta în 15 iunie, adică a funcționat doar jumătate de an, astfel că, de fapt, am putea vorbi chiar de un regres dacă nu ne-am gândi că în lunile în care Aeroportul Internațional Brașov a funcționat în acest an traficul nu a fost prea mare.

În schimb, în anul 2025 saltul dorit este unul evident, numărul de pasageri trebuind să ajungă la 270.000. Și în anul următor, 2026, este așteptată o creștere foarte mare, până la 420.000 de călători.

Previous Story

(Video) Mihai Morar: „Pun capăt la vacanță și vin direct la Brașov pentru Forza Zu”. Mobilizare pentru evenimentul anului la Brașov

Next Story

Se redeschide Cetățuia Brașov. „Așteptarea a luat sfârșit! Pentru prima dată după anul 2015, Cetățuia Brașov își deschide porțile!”