S-a închis Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România. Apar niște blocuri

Last Updated on iulie 17, 2023 Fabrica Tino din Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România va fi demolată iar pe locul ei vor fi construite blocuri.

Tino, fabrică de încălțăminte fondată în urmă cu 125 de ani la Brașov, a fost închisă, iar proprietățile sale promise spre vânzare dezvoltatorului imobiliar cu capital belgian Speedwell, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Fabrica Tino, deținută de directorul Neculai Olaru și de câteva sute de acționari minoritari, a decis, recent, restrângerea activității de producție și încetarea activității desfășurate pe strada Avram Iancu, nr. 66 din Brașov, scrie Biz Brasov.

Totodată, acționarii au aprobat înlăturarea, mutarea sau dezafectarea ori abandonarea tuturor echipamentelor și utilajelor aflate pe proprietate. În proprietatea Tino se află un teren de circa 17.600 de metri pătrați, fărâmițat în 37 de loturi, precum și fostele hale de producție. Fosta fabrică este amplasată chiar lângă Kaufland Brașov – Bartolomeu și este parte din zona istorică a orașului de sub Tâmpa.

Proiecte Speedwell în România

CITYZEN
Proiectul CityZen va fi dezvoltat pe un teren de 9 hectare, care acoperă o porțiune din fosta fabrică Griro, situată pe Calea Grivitei.
Va fi unul cu utilizare mixtă și va include apartamente, birouri și spații comerciale, toate acestea construite în jurul spațiilor publice pentru comunitate.

S-a închis Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România. Apar niște blocuri 1

Masterplanul imaginează situl ca pe o bucată de București nou, în care clădirile vechi și noi proiectează un spațiu mixt, un loc foarte special în care să trăiești și să lucrezi.

RECORD PARK
Parte a proiectului de utilizare mixtă Record Park, componenta rezidențială oferă 236 de apartamente situate convenabil aproape de centrul orașului Cluj. Mixul de facilități este conceput pentru confortul comunității care locuiește aici și include 1.000 m2 de spații comerciale și o zonă de sport de 2.000 m2. Pentru un echilibru mai bun între viață și muncă, toate facilitățile sunt la câțiva pași, făcând din proiect un loc excelent de locuit și o oportunitate de investiție.

S-a închis Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România. Apar niște blocuri 2

The Meadows
The Meadows introduce un concept unic: locuit contemporan în clădiri joase și case cu vedere la malul lacului într-un parc amenajat. O oază de odihnă și un loc de relaxare în interiorul orașului.
S-a închis Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România. Apar niște blocuri 3

Situate pe strada Fabrica de Caramida, centrul orașului București și centrele de afaceri din nord sunt ușor accesibile. Stația de metrou Laminorului este, de asemenea, la doar 10 minute de mers pe jos.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Întâlnire decisivă între DAN AIR și ROMATSA pentru prelungirea programului

Next Story

(Foto) Allen Coliban: „”E altă lume la Brașov. E altă țară.” Asta a fost concluzia unei familii de turiști, în Parcul Central, la Rock`n Parc. Brașovul vibrează. Brașovul este mai viu ca niciodată.