(Video) Urs prins la Spitalul din Săcele. Un pui de urs a căzut într-un canal, în curtea unui hotel din Poiana Brașov

Last Updated on iulie 13, 2023 Autoritățile in Săcele au intervenit pentru prinderea unui urs care se plimba în zona Spitalului di Săcele. Ursul a fost tranchilizat și relocat.

Echipa de intervenție constituită la nivelul Municipiului Săcele face eforturi și acțiuni permanente pentru a captura și reloca urșii care crează disconfort în orașul nostru.

(Video) Urs prins la Spitalul din Săcele. Un pui de urs a căzut într-un canal, în curtea unui hotel din Poiana Brașov 1

(foto arhiva)

Aseară, a fost capturat, tranchilizat și relocat un urs care crea disconfort în zona Spitalului Municipal Săcele. Este vorba de un urs mascul, vârsta aproximativă 5 ani. În perioada următoare, autoritățile vor continua cu astfel de acțiuni” transmite Primăra Săcele, conform Opinia Săceleană.

Géczi Gellért: „‼️🐻 Update 00:17 – Exemplarul captruat este un urs mascul, vârsta aproximativă 5 ani, ce urmează a fi relocat din zona Spitalului Municipal Săcele în condiții de sigurantă. ‼️🐻

🐻‼️ Ora 23:50 – Exemplar tânăr de urs capturat la Spitalul Municipal Săcele. Se fac proceduri specifice de tranchilizare în vederea relocării! 🐻‼️”

Un pui de urs a căzut într-un canal, în Poiana Brașov.

Autoritățile au interveni în Pioiana Brașov pentru a salva un urs care a căzu într-un canal. „Un apel primit prin sistemul 112 ne-a semnalat faptul că într-un canal de colectare a deșeurilor aflat în curtea unui hotel din Stațiunea Poiana Brașov, se află un pui de urs care nu mai poate ieși singur de acolo. Situația a fost sesizată de angajații hotelului, alertați fiind atât de sunetele puiului, cât și de cele ale ursoaicei aflate în apropiere.

O patrulă mixtă formată din jandarmi și polițiști s-a deplasat de urgență acolo, reușind cu un dispozitiv improvizat să-i faciliteze puiului ieșirea din capcană, astfel întorcându-se rapid la mama sa.

Deși a fost o intervenție neobișnuită, colegii noștri au rezolvat-o cu prioritate, eliminând toate riscurile generate în primul rând de agitația ursoaicei, al cărei comportament ar fi putut deveni agresiv față de oricine s-ar fi apropiat de pui”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Luiza Dănilă, conform mytex.ro.

Trei urși au apărut în sate de lângă Oradea

Trei urși au apărut, în ultimele luni, în sate din apropierea municipiului Oradea, iar specialiștii cred că ei au fost relocați ilegal din alte zone din țară.

Primul urs, avea aproximativ trei-patru ani și a fost observat la începutul lunii mai, de pădurarii Fondului cinegetic 21, conform B1 Tv.

Ne-a făcut pagube la o hrănitoare cu porumb, unde vine frecvent şi răstoarnă butoiul. Mă mir că nu am avut sesizări, pentru că pe drumurile forestiere e plin de biciclişti şi de stupine”, spune Cristian Tuduce, directorul Asociaţiei Forest Hunt Paleu.

La sfârșitul lunii trecute, localnicii din Vârciorog au fost avertizați prin Ro-Alert după ce un urs a fost văzut dimineața, la ora 10, lângă o cabana de la marginea satului.

Săptămâna trecută, un alt urs a fost văzut de locuitorii din comuna Oșorhei, care se află la doar câțiva kilometric de Oradea. Animalul a apărut lângă gardul unei case din satul Felcheriu.

„Ursul de la Felcheriu nu este cel din fondul nostru de vânătoare, pentru că în aceeaşi zi l-am surprins şi noi pe camera”, spune Tuduce.

Urșii nu migrează spre altitudini joase, unde nu au hrană, au spus specialiștii convinși că se fac relocări clandestine.

„Nu am dovezi, dar presupun că anumite persoane aduc noaptea urşi cu maşina şi le dau drumul în pădure. Eu am crescut la munte, am văzut urşii în habitatul lor natural şi nu se comportă deloc ca aceştia observaţi pe lângă Oradea”, spune şeful Direcţiei Silvice Bihor, Teodor Suciu.

El crede că urșii ajunși lângă Oradea au locuit ori în adăposturi, ori în apropiere de localități, pentru că par obișnuiți cu oamenii.

Previous Story

3 Sud Est și Vlăduța Lupău, concerte la Zilele Orașului Râșnov! Programul evenimentului

Next Story

Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare”