Brașov. Allen Coliban: „Facem parc la IUS – Lubrifim – Lemexim! Astăzi a expirat fostul PUZ al platformei, aprobat în 2018 și care prevedea construirea unei păduri de blocuri”

Last Updated on iunie 28, 2023 Allen Coliban a anunțat astăzi că cel mai mare parc al Brașovului va fi făcut în zona IUS – Lubrifim – Lemexim! Amenajarea acestui parc, pentru care se află în elaborare studiul de fezabilitate, beneficiază și de un context favorabil realizării investiției, respectiv expirarea PUZ-ului, care prevedea o dezvoltare cu accent pe construirea de blocuri și spații comerciale.

Astăzi a expirat fostul PUZ al platformei, aprobat în 2018 și care prevedea construirea unei păduri de blocuri. Foarte multe apartamente și aproape deloc spațiu verde.
Din punct de vedere al oportunității, direcția în care mergem și pe care am propus-o din 2020 este aceea de identificare a soluțiilor pentru amenajarea unui parc. Lucrăm pe 2 direcții. Ambele fezabile:

Brașov. Allen Coliban: „Facem parc la IUS - Lubrifim - Lemexim! Astăzi a expirat fostul PUZ al platformei, aprobat în 2018 și care prevedea construirea unei păduri de blocuri” 1

1. colaborăm cu proprietarii de terenuri de acolo, facem un nou PUZ împreună cu ei, prin care ne cedează suprafețe pentru construirea unui parc de mari dimensiuni în zonă;
2. mergem pe calea legală a exproprierii.

În curând vom avea gata studiul de fezabilitate pe care îl avem contractat și în lucru.
Va mai dura. Va fi mult de muncă. Mergem înainte cu viitorul parc de la IUS”, a scris primarul Allen Coliban pe Facebook.

Brașov. Allen Coliban: „Facem parc la IUS - Lubrifim - Lemexim! Astăzi a expirat fostul PUZ al platformei, aprobat în 2018 și care prevedea construirea unei păduri de blocuri” 2

Allen Coliban mai spune că în lucru mai sunt alte 4 parcuri în amenajare, în diferite faze de execuție.

Pe lângă parcul de la IUS, avem alte 4 proiecte de amenajare de parcuri în Brașov, în diferite faze:
– zona Cetățuii, pe o suprafață de 7 ha. Suntem în faza de obținere avize pentru finalizarea SF-ului;

– Bartolomeu, pe str. Lânii, pe o suprafață de 6 ha. Suntem în faza de obținere avize pentru finalizarea SF-ului;
– Avantgarden – Bartolomeu, am atribuit contractul pentru realizarea SF-ului;
– Tractorul, zona nouă. Am obținut un certificat de urbanism și suntem în faza de pregătire documentație pentru achiziție SF”.

PUZ-ul care permitea dezvoltarea de blocuri a expirat și brașovenii trebuie să știe că facem parc pe platforma IUS. Va dura. Cât va dura, asta vom putea să știm mai sigur spre finalul verii, când vom recepționa studiul de fezabilitate. Suntem într-o zonă de pionierat, atât noi, cât și alte municipalități.

Dau exemplul Clujului, care a început astfel de demersuri în 2011 și încă nu le-au finalizat, pentru că există litigii în instanță. Noi, în schimb, am pregătit acest proiect pe două scenarii, astfel încât să luăm în calcul și o colaborare cu dezvoltatorii, o colaborare care ar putea să scurteze foarte mult din timpul necesar acestei intervenții, acestei amenajări, și totodată să scadă costurile pentru municipalitate”, a mai precizat primarul Allen Coliban.

Previous Story

Brașov. 7 elevi au luat nota 10 la Evaluarea Națională. Meșotă, Șaguna, Școala 8, Școala 27, școala 19 și Gr. Moisil

Next Story

Aeroportul Brașov este deja peste cele de la Arad, Baia Mare, Oradea și Tulcea. „Este mult? Este putin? Va asiguram ca este un inceput bun”