Aeroportul Brașov este deja peste cele de la Arad, Baia Mare, Oradea și Tulcea. „Este mult? Este putin? Va asiguram ca este un inceput bun”

Last Updated on iulie 2, 2023 140 de milioane de euro au fost investiți în aeroportul Brașov pentru a avea 1 milion de pasageri anual. Conducerea Aeroportului anunță că au fost 3.000 de pasageri în primele 16 zile. Situația însă este dramatică la alte aeroporturi, mai vechi. De exemplu, la Aeroportul Arad au fost doar 20 de pasageri în luna mai. În aceste condiții, se pune întrebarea de ce turnul virtual de la Aeroportul Brașov este dirijat de pe un aeroport unde nu aterizează/decolează nimeni.

Peste 3.160 de pasageri au zburat in luna iunie de pe Aeroportul Brasov, in primele 16 zile de functionare, anunta oficialii aeroportului. Astfel, Aeroportul Brasov s-a situat peste cele din Maramures, Baneasa, Oradea, Tulcea si Arad.

Aeroportul Brașov

In primele 16 zile de functionare, pe Aeroportul International Brasov-Ghimbav au avut loc 43 de decolari si 43 de aterizari, iar un total 3163 de pasageri au efectuat procedurile de imbarcare, respectiv de debarcare.

Am totalizat aici zborurile si pasagerii curselor comerciale de linie efectuate de compania DAN AIR, charterele spre Antalya si Creta puse la dispozitie de agentiile de turism, precum si cursele private.

Aeroportul Brașov este deja peste cele de la Arad, Baia Mare, Oradea și Tulcea. „Este mult? Este putin? Va asiguram ca este un inceput bun” 1

Este mult? Este putin? Va asiguram ca este un inceput bun si va prezentam in foto statistica pe luna mai 2023 privind traficul de pasageri pe cursele externe la nivelul tuturor aeroporturilor din tara, realizata de Asociatia Aeroporturilor din Romania.

In prezent, de la Brasov puteti calatori cu DAN AIR spre destinatii din Germania – Nurnberg, Munchen si Stuttgart, Belgia – Bruxelles, Anglia – Londra, Spania – Barcelona, Valencia, Madrid si Malaga, iar la acestea se adauga, incepand cu 3 iulie, Italia – Roma”, au anuntat oficialii Aeroportului Brasov pe Facebook.

Aeroportul Brașov, cele mai profitabile curse

Matt Ian David, CEO-ul Dan Air, a declarat pentru Transilvania365.ro că cea mai profitabilă cursă efectuată de la Aeroportul Brașov este cea de Londra, fiind urmată de Barcelona. Și cele de Valencia și Madrid „merg foarte, foarte bine”.

Conform sursei citate, este interes mare pentru operarea de zboruri către Paris, Țările Nordice (Norvegia, Oslo – în special) și Grecia.

De asemenea, Matt Ian David ia în calcul ca pe viitor Dan Air să efectueze și curse interne, precum Brașov – București, scrie mytex.ro.

Mai multe opriri pentru linia expres către Aeroportul Brașov

RATBV a anunţat că, la solicitarea Asociaţiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov, autobuzele ce deservesc linia expres A1 (Gara CFR Braşov – Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav) vor opri de sâmbătă, 1 iulie, în mai multe staţii cuprinse pe tronsonul cuprins între terminalul Municipal şi aeroport.

Suplimentarea numărului de staţii ale liniei menţionate are în vedere eficientizarea serviciului de transport public şi diversificarea opţiunilor de transport pentru zona Bartolomeu Nord.

Menţionăm că, la ora actuală, tronsonul vizat a fi deservit şi de autobuzele de pe traseul A1 beneficia preponderent doar de serviciile liniei 24 (Livada Poştei – Stupinii Noi, n.r.”, a precizat purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ştefan, conform bzb.ro.

ÎN CE STAŢII VOR OPRI AUTOBUZELE DE PE LINIA A1:
– DUS: Gara Braşov – Camera de Comerţ – Livada Poştei – Bartolomeu Gară – Stadionul Municipal – Cărămidăriei – Roplant – Târg Auto – Campus Genius – ICPC – Facultativă Fundăturii – Fundăturii cap linie – Fundăturii – Case – Aeroportul Braşov;

– ÎNTORS: Aeroportul Braşov – Case – Fundăturii – Fundăturii cap linie – Facultativă Fundăturii – ICPC – Campus Genius – Târg Auto – Roplant – Hornbach – Cărămidăriei – Stadionul Municipal – Biserica Bartolomeu – Livada Poştei – Hidro A – Gara Braşov

Aproape toate cursele DAN Air operate de pe Aeroportul Braşov au avut probleme

Compania acuză Romatsa de problemele pe care cursele operate de DAN Air le-au întâmpinat în aceste două săptămâni, în timp ce insistuţia se apară şi invocă problemele de personal, principalul motiv pentru care aeroportul funcţionează după program, adică în intervalul 7:00 la 19:00.

„Pentru aeroportul Braşov, având în vedere tehnologia nou utilizată de control al traficului aerian de la distanţă, pentru prima oară în România, precum şi spaţiul aerian nou-înfiinţat cu un grad înalt de complexitate, având în vedere geografia zonei, era necesară utilizarea unor controlori experimentaţi.

Astfel, utilizăm constrolori de la turnul Arad, precum şi de la Oradea şi Baia Mare. Aceştia aveau deja formare iniţială şi ani de experienţă în dirijarea aeronavelor şi doar s-au pregătit suplimentar pe configuraţia aeroportului Braşov şi noua tehnologie utilizată”, spun pentru ZF reprezentanţii Romatsa.

În cele două săptămâni de la deschiderea aeroportului, DAN Air a operat mai multe curse regulate de pe Aeroportul Braşov, dar aproape toate au fost cu probleme, fie au fost nevoiţi să aterizeze pe alt aeroport pentru că programul contolorilor de trafic care se ocupă de Aeroportul Braşov se terminase, situaţie care i-a determinat să îi transporte pe pasageri de pe aeroportul pe care au aterizat cu un mijloc de transport terestru până la destinaţia finală, fie au dus aeronavele pentru mentenanţă la Bucureşti.

„Programul aeroportului Braşov este o consecinţă a inabilităţii Romatsa de a furniza control de trafic aerian. Nu şi-au luat măsurile necesare pentru a pregăti alţi contorlori deşi ştiau de acest aeroport de câţiva ani. Romatsa a ales să complice calitatea unor oameni ca să îi pună la Braşov.

Există turn de control şi supravegherea apropierii, ca tu să poţi să îndeplineşti ambele condiţii trebuie să ai două calificări, aceasta a fost prima greşeală, puteau să le separe. În România, control de turn sunt circa 100 de oameni, iar control de apropiere sunt vreo 70 de persoane.

Aeroportul Brașov este deja peste cele de la Arad, Baia Mare, Oradea și Tulcea. „Este mult? Este putin? Va asiguram ca este un inceput bun” 2

Obligând aceşti oameni să aibă dublă calificare, a redus posibilitatea la şase oameni”, spune pentru ZF Matt Ian David, CEO al DAN Air.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban: „Facem parc la IUS – Lubrifim – Lemexim! Astăzi a expirat fostul PUZ al platformei, aprobat în 2018 și care prevedea construirea unei păduri de blocuri”

Next Story

Brașov. O fetiță a murit în taxi. Procuror: „Avea urme de violență pe corp. Pe drum s-au întâlnit cu ambulanța, pe strada Mihai Viteazu”