Brașovul, lovitură în imobiliare: proiecte de 500 milioane euro în următorii 5 ani

Last Updated on aprilie 5, 2023 Dezvoltatorii din Brașov pregătesc proiecte de 500 de milioane de euro, în următorii 5 ani, în construcția de hoteluri, facilități de producție și parcuri industriale mari, noi cartiere de locuințe. Rămâne de văzut cum se armonizează proiectele dezvoltatorilor cu viziunea Primăriei pentru următorii 5 ani.

Investitorii așteaptă să se alăture noilor oportunități de afaceri pentru sectorul imobiliar, odată cu inaugurarea noului aeroport internațional. Până la ora actuală, domeniul hotelier este cel mai slab dezvoltat, potrivit wall-street.ro.

Brașovul, lovitură în imobiliare: proiecte de 500 milioane euro în următorii 5 ani 1

Datele culese de compania de consultanță Est Hospitality arată că Brașov deține 52 unități de cazare, de patru și cinci stele, dintre care doar unul este afiliat unui brand internațional, referindu-ne la Radisson Blu Aurum.

În prezent, patru noi hoteluri se află în etapă de construcție, cu termen de finalizare 2025 – 2026. Acestea vor fi asociate unor branduri renumite, precum AC by Marriott sau Hilton Garden Inn.

Pe de altă parte, stocul modern de birouri local din Brașov este de 155.000mp, reflectând o infrastructură pentru companiile de producție, SSC, BPO, retail sau servicii IT. Pentru creșterea pieței locale de birouri, reprezentanții au pus la bătaie dezvoltarea Universității Transilvania. Totodată, unul dintre cele mai reprezentative proiecte pentru oraș se referă la AFI Park, singurul de clasă A.

În Brașov, sectorul rezidențial a fost cel mai activ în ultimii ani. Orașul atrage cei mai mulți rezidenți din mai multe zone, precum Transilvania, Sudul Moldovei sau București. Prețurile medii pentru apartamentele abia construite se situează între 1.708 și 2.500 euro pe mp, fără TVA, anunță bzb.ro.

La ora actuală, datele culese de RPC arată că peste 3.000 de apartamente sunt în construcție, cu termen de livrare 2035 – 2025.

Preţurile 2023
ZONĂ PREŢ MEDIU PENTRU APARTAMENTE NOI
Centrală 2,500.00 euro/mp
Semi-centrală 1,930.00 euro/mp

Tractorul 1,895.00 euro/mp
Noua 1,885.00 euro/mp
Bartolomeu 1,708.00 euro/mp

Previous Story

Foto Brașov. 50 de copaci s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Tiruri și utilaje de deszăpezire, rămase blocate

Next Story

Liviu Dragnea, ceartă cu angajaţii Primăriei Brașov. „Vă gătesc doar dacă pleacă primarul” /„Mulțumim, dar avem alergie la corupție”