Brașov. 5 lei lunar. Primele parcări pentru biciclete în Astra, Noua și Tractorul. Allen Coliban: „Este foarte greu să-i explici, de exemplu, unei familii cu 2 copii, care locuiește la bloc, că trebuie să urce bicicletele la etaj și să le depoziteze în apartament”

Last Updated on martie 29, 2023 Primăria a lansat în dezbatere publică Regulamentul pentru închirierea locurilor de parcare a bicicletelor în municipiul Brașov. Conform informațiilor Primăriei Brașov închirierea acestor locuri de parcare se va face pe o perioadă de un an de zile. Fiecare proprietar poate închiria maximum două locuri, dar nu mai mult de 4 locuri pentru fiecare familie.

Locurile de parcare pentru biciclete vor fi atribuite în ordinea depunerii cererii persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă. Dacă numărul cererilor este mai mare decât disponibilitatea locurilor de parcare, se va organiza o procedură de atribuire prin licitație a locurilor disponibile.

Brașov. 5 lei lunar. Primele parcări pentru biciclete în Astra, Noua și Tractorul. Allen Coliban: „Este foarte greu să-i explici, de exemplu, unei familii cu 2 copii, care locuiește la bloc, că trebuie să urce bicicletele la etaj și să le depoziteze în apartament” 1

Propunerea pentru taxa de parcare destinată bicicletelor este de 60 lei pe an, respectiv 5 lei/ lună, anunță bzb.ro.

Cele 3 parcări pentru biciclete vor fi amplasate pe str. Soarelui nr. 15 – parcare cu 50 locuri, str. 13 Decembrie nr. 86 A – 50 locuri și str. Prunului nr. 1 A – 25 locuri.

Parcările pentru biciclete vor fi amenajate sub forma unor containere de depozitare securizate, cu o capacitate de 50 de biciclete, de dimensiunea de 7 x 5 m, sau de 25 de biciclete, cu dimensiunea de 5×5 m, și o înălțime de 2,5 m.

Accesul în parcare se va face printr-un sistem de acces securizat, cu yală electromagnetică și cititor de card. Parcările pentru biciclete vor funcționa independent energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. De asemenea, fiecare parcare va fi dotată cu camere de supraveghere video.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că lucrările la cele trei parcări vor începe după Paște. Totodată, el a anunțat că „pentru anul acesta am prevăzut fonduri pentru încă 4-5 astfel de parcări”.

Dacă în privința pistelor pentru biciclete am făcut pași importanți și, sper, în câțiva ani să legăm toate cartierele Brașovului între ele, este foarte greu să-i explici, de exemplu, unei familii cu 2 copii, care locuiește la bloc, că trebuie să urce bicicletele la etaj și să le depoziteze în apartament.

Aceste parcări reprezintă soluția pentru toți cei care vor să se bucure de mersul cu bicicleta, fără a-și transforma holurile sau balcoanele în spații de depozitare”, a spus primarul Allen Coliban, citat de Monitorul Expres.

Previous Story

Brașov. Ce avere are “Lupul de la Rutieră”, poliţistul decorat pentru onoare, arestat pentru șpagă

Next Story

Aeroportul Brașov. 22 noi locuri de muncă