Brașov. Apelul la bun simț al unui șofer RATBV către călătorii de pe noile autobuze electrice, linia 5: „Să nu începeți să faceți desene sau să scrieți mesaje cu markerul”

Last Updated on ianuarie 2, 2023 Un șofer de autobuz RATBV le cere brașovenilor să aibă grijă de autobuzele noi electrice care au intrat în circulație pe linia 5.

Stimați călători, începând de ieri au fost puse în circulație noile autobuze electrice Karsan e-ATA pe linia 5. Așadar avem rugămintea, eu personal fiind unul din șoferii ce vor lucra pe ele, dar și din partea celorlalți colegi, ca pe toată perioada călătoriei cu aceste autobuze să păstrați curățenia.

Brașov. Apelul la bun simț al unui șofer RATBV către călătorii de pe noile autobuze electrice, linia 5: „Să nu începeți să faceți desene sau să scrieți mesaje cu markerul” 1

Vă rugăm să nu deteriorați scaunele, pe copii și tinerii adolescenți vă rugăm să nu începeți să faceți desene sau să scrieți mesaje cu markerul pe suprafețele din plastic și să nu lipiti abțibilduri, vă rugam să nu tăiați mânerele din cauciuc aflate la interior în anumite zone și cel mai important nu lăsați ambalaje, hârtii, pahare de cafea, șervețele folosite toate mototolite si băgate între scaune, vă rugăm lăsați curat în urma dumneavoastră.

Haideți să păstrăm aceste autobuze noi și curate cât mai mult timp posibil! Mulțumim pentru înțelegere și vă dorim călătorie plăcută cu noile autobuze!” este mesajul șoferului, potrivit mytex.ro.

Autobuzele electrice de 18 metri, achiziționate cu finanțare nerambursabilă de 98% prin Programul Operațional Regional, în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Municipiul Braşov, au intrat de săptămâna trecută în circulație, pe linia 5. Autobuzele sunt produse de compania Karsan Otomotiv Sanayii VE Ticaret A.S., din Turcia, valoarea achiziției fiind de 47.058.550 lei.

,,Oo nouă veste bună pentru brașoveni: RATBV a pus în circulație autobuzele electrice Karsan, achiziționate în urma parteneriatului dintre Ministerul Dezvoltării și Primăria Municipiului Brașov. Sunt parte din demersul de a înverzi transportul public brașovean.

Mai avem, pe lângă acestea, încă 73 depuse pentru finanțare, dintre care pentru 23 deja am semnat contractul și vor fi cel mai probabil livrate în cursul anului viitor. Brașovul are cea mai mare flotă de transport verde. Vă invit să o folosiți și să ne mândrim cu acest lucru. Brașov trebuie să devină capitala verde a României!“, a declarat primarul Allen Coliban.

Odată cu introducerea acestor autobuze, vom reduce poluarea, doar pe această rută, cu 681 tone CO2/an, cantitate care se adaugă la reducerea pe care o asigură celelalte 60 de autobuze electrice, 51 de troleibuze și 10 autobuze hibrid aflate în circulație.

În acest moment, pe lângă cele 12 autobuze electrice cu lungimea de 18 metri, produse de compania Karsan, Turcia și intrate astăzi în circulație pe linia 5, în municipiul Brașov sunt în circulație 52 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri și 8 de 10 metri, ambele fiind marca SOR, Cehia, 51 de troleibuze cu lungimea de 18 metri, marca Solaris, Polonia, și 10 autobuze hibrid cu lungimea de 12 metri, marca Mercedes, și autobuzele Menarini, cu motorizare Euro 6.

Previous Story

(Video) Doi americani mutați la Brașov: „La restaurant, chelnerii nu îți iau cardul, plătești la masă. În America, chelnerii îți iau cardul, se duc în spate, plătesc, iar apoi ți-l aduc. Aici, în România, îți aduc POS-ul la masă, nu pleacă niciodată cu cardul tău. E cel mai bun sistem”

Next Story

Brașov. Flavia Boghiu: „Banii pentru creșă – am crescut ajutorul de la 525 lei la 735 lei/lună!”