Last Updated on decembrie 16, 2022 Primăria Municipiului Brașov vă invită să luați parte la un spectacol magic, educativ, cu și despre cel mai cunoscut personaj din lume, Moș Crăciun. „Miracle of Christmas Spectacular Street Visuals Stellarium – Santa Claus Track GPS”, sau „Povestea lui Moș Crăciun – Urmărirea drumului său din Laponia în lume”, este un spectacol realizat prin proiecții video cu tematică de Crăciun, respectiv creații visuals, mapping, realizate cu tehnologie high-tech, sunet digital, instalații multimedia, videoproiectoare și ecran circular pentru proiecție 180 grade. Evenimentul are loc Piaţa Brassai, situată între Piața Sfatului și După Ziduri.
Cei mici și nu numai vor avea ocazia să cunoască povestea lui Moș Crăciun și a renilor săi magici, să-i vadă pe spiriduși la treabă, dar și să urmărească drumul Moșului din noaptea de Ajun.
Spectacolele, cu acces gratuit, vor avea loc în fiecare zi, până pe 25 decembrie, între orele 16.30 și 20:00, la interval de 30 de minute. Durata unei proiecții este de 20 de minute, iar capacitatea Cinema Stellarium este de 75 de persoane. Intrarea se face fără programare prealabilă, în limita locurilor disponibile.
Vă reamintim că ,,Magia iernii” aduce la Brașov, în luna decembrie, peste 100 de evenimente, pe lângă sutele de mii de luminițe colorate din centrul vechi, din cartiere și de pe bulevardele principale, scrie bzb.ro.
În Piața Sfatului are loc Târgul de Crăciun, cel mai mare de până acum, cu 60 de căsuțe cu bunătăți, produse meșteșugărești și artizanat. Puteți gusta plăcinte brașovene coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, dulciuri, puteți cumpăra decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși, căciuli și papuci, haine și decorațiuni de lână împletită sau împâslită, bijuterii, cosmetice artizanale și câte și mai câte, pe care le puteți descoperi la un pahar de vin fiert, lângă cel mai frumos brad de Crăciun din România. Pe lângă târg, vor fi concerte de colinde și spectacole de dansuri populare pe scena din Piața Sfatului.
În Piața Sfântul Ioan vă puteți bucura de patinoarul gratuit și de muzica Studioului lui Moș Crăciun; în parcul central sunt ateliere de decorațiuni, la sfârșit de săptămână; pe Republicii deschidem mâine cel mai mare centru cultural din Brașov, în clădirea istorică, restaurată, a fostei Bănci săsești, și o dată cu el vernisăm o expoziție a artiștilor brașoveni; la Cinema Astra puteți viziona zilnic, gratuit, filme care au făcut istorie în cinematografia internațională. Toată luna decembrie avem în Brașov tot felul de evenimente și surprize, pe care le puteți descoperi pe site-ul www.magiaiernii.brasovcity.ro.
Târg de Crăciun în stil retro la Cârţişoara, cu standuri iluminate cu lămpi pe gaz
Comuna Cârţişoara va găzdui un Târg de Crăciun la Centrul cultural ,,Preot Radu Fărcașiu”, în perioada 22-23 decembrie 2022. Evenimentul este organizat de Asociaţia Cârţişoara, cea care a organizat şi Zilele Recoltei în luna octombrie şi cea care a refăcut o fântână pe domeniul public şi a amenajat un parc de joacă pentru copiii din sat.
,,Organizăm Târgul de Crăciun la Centrul Cultural ,,Preot Radu Farcaşiu”, adică fosta biserică romano-catolică din Cârţişoara. Va participa comunitatea din Cârţişoara prin patiseri, artizani, brutari şi meşteşugari locali. De asemenea, vor veni comercianţi şi din comunităţile vecine, de la Victoria, Ucea de Sus, Săcădate şi Arpaşu de Sus. Nu este nicio taxă de participare, dar 10% din vânzări vor fi donate către Centrul de plasament de la Arpaşu de Sus – Fundaţia Tabita. Vor fi două zile de activităţi, 22 şi 23 decembrie, între orele 15.00 şi 21.00.”, a declarat Laurenţiu Dorodici, preşedintele Asociaţiei Cârţişoara, citat de salutfagaras.ro.
Târgul de Crăciun se anunţă a fi unul retro, cu standurile comercianţilor iluminate cu lămpi pe gaz.
,,În seara de 22 decembrie vom avea colindul cetelor de feciori, iar pe 23 decembrie, de la ora 18.00, va fi concertul de Crăciun ,,Gloria in excelsis Deo” (,,Glorie lui Dumnezeu în cer”). Târgul de Crăciun se organizează în anul aniversar Cârţişoara 800, adică 800 de ani de atestare documentară.”, a spus Dorodici.