Premieră la Brașov. Primul „concert de plastic”, vineri seară, în Piaţa Sfatului

Last Updated on septembrie 8, 2022 Vineri seara, în Piaţa Sfatului, va avea loc primul concert “de plastic”, în care aceesta se transformă în instrumente muzicale.

În cadrul evenimentului, organizat de WWF România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, publicul va putea urmări un concert simfonic extraordinar susţinut de Filarmonica Braşov, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, în care PET-urile colectate din pădure se vor transforma în instrumente cu suportul artistei Raluca Ghideanu, informează stiripesurse.ro.

Premieră la Brașov. Primul „concert de plastic”, vineri seară, în Piaţa Sfatului 1

Intrarea la eveniment este liberă.

Concertul de plastic face parte dintr-un proiect mai amplu, care îşi propune eliminarea plasticului din păduri şi natură, cu sprijinul comunităţilor locale.

„Locatarii oraşului, turiştii şi toţi participanţii la FOV sunt aşteptaţi să descopere un eveniment interactiv prin care pot să redea cântecul pădurii, o pădure cu zero plastic. Concertul de plastic face parte dintr-un proiect mai amplu, care îşi propune eliminarea plasticului din păduri şi natură, cu sprijinul comunităţilor locale. Prin acţiuni de ecologizare în pădurile din jurul Braşovului, WWF România şi voluntarii din Patrula Zero Plastic au colectat PET-uri ce au fost apoi reciclate în mesaje de la locatarii pădurii, animalele.

Astfel, nemulţumirile vulpii, bufniţei şi veveriţei, împreună cu <> găsite, au ajuns la avizierele câtorva zeci de scări de bloc din cartierele Noua şi Răcădău din Braşov, aflate la marginea pădurii. Panouri din lemn, cu mesaje similare, sunt acum prezente la intrarea pe cele mai populare trasee montane”, au precizat organizatorii, potrivit bzb.ro.

Patrula Zero Plastic, programul prin care WWF-România şi Lidl România şi-au propus să elimine plasticul existent în natură, se află în al treilea an de desfăşurare. După ce, în primii doi ani, Patrula Zero Plastic a fost activă în Delta Dunării, în 2022 proiectul continuă în Deltă şi s-a extins în pădurile din jurul oraşului Braşov.

Previous Story

Brașov. „Parada Bicicletelor”, în tot oraşul, duminică. Traseul aici

Next Story

Brașov. Deputatul Gabriel Andronache și viceprimarul Sebastian Rusu au modificat legea siguranței rutiere