Brașovenii invitați la fotbal! Primar: „Noul stadion din Sfântu Gheorghe va găzdui joi primul meci european!”

Last Updated on iulie 19, 2022 Vecinii din Sfântu Gheorghe și-au construit un stadion modern pe care vor juca, joi, primul meci european. Brașovenii sunt invitați la meci. În oraș sunt șanse mici să mai vedem vreodată fotbal european pe un stadion modern.

Primarul Antal Árpád: „Noul stadion din Sfântu Gheorghe va găzdui joi primul meci european! În turul 2 preliminar al Conference League, Sepsi OSK va înfrunta Olimpija Ljubljana din Slovenia.
🙌 Să ne întâmpinăm oaspeții cu casa plină și să încurajăm echipa noastră favorită!”

Brașovenii invitați la fotbal! Primar: „Noul stadion din Sfântu Gheorghe va găzdui joi primul meci european!” 1

Sepsi Sfântu Gheorghe își va începe aventura europeană în turul doi preliminar al Conference League, împotriva Olimpijei Ljubljana.

Dacă va reuși să treacă de formația slovenă, echipa lui Cristiano Bergodi va juca împotriva formației calificate în urma confruntării dintre Rijeka, din Croația, și Djurgardens, reprezentanta Suediei, anunță Digi Sport.

Brașovenii invitați la fotbal! Primar: „Noul stadion din Sfântu Gheorghe va găzdui joi primul meci european!” 2

Cine e Rijeka, posibil adversar al lui Sepsi în turul trei preliminar din Conference League

Rijeka, formație cu experiență superioară în cupele europene față de Sepsi, a încheiat pe locul patru ultimul sezon al primei ligi din Croația, fiind depășită doar de Osijek, Hajduk Split și de campioana Dinamo Zagreb.

Posibila viitoare a lui Sepsi a jucat și finala Cupei Croației, pierdută în fața lui Hajduk Split, 1-3.

Brașovenii invitați la fotbal! Primar: „Noul stadion din Sfântu Gheorghe va găzdui joi primul meci european!” 3

Deși rezultatele nu au fost modeste, Rijeka a decis să-și schimbe antrenorul și Goran Tomic i-a predat locul pe banca tehnică italianului Fausto Budicin, care a debutat cu o victorie, 1-0 cu Sibernik, în prima etapă a sezonului din Croația.

Rijeka este de șase ori câștigătoare a Cupei Croației, ultima dată în 2020 și o dată campioană a Croației, în 2017. Rijeka mai are în palmares două Cupe ale Yugoslaviei.

În privința palmaresului european, Rijeka a ajuns în play-off-ul de Conference League la ultima participare, cea de anul trecut, în timp ce în stagiunea 2020 – 2021 a reușit să se califice în grupele Europa League, unde a fost și în 2017 – 2018.

Cine e Djurgardens, posibil adversar al lui Sepsi în turul trei preliminar din Conference League

Djurgardens este lider în actualul sezon al Suediei, cu 30 de puncte acumulate în 14 runde, și a terminat pe locul trei în ultima ediție de campionat, pe baza căruia s-au stabilit echipele calificate în cupele europene, pentru că în țara nordică se dispută campionatul după sistem primăvară-toamnă.

Formația suedeză, antrenată de Kim Bergstrand, aflat în funcție încă din 2019, este de 12 ori campioană a Suediei și a câștigat de cinci ori Cupa.

Dacă pentru Suedia este o echipă cu tradiție, în Europa Djurgardens nu se poate lăuda cu mari performanțe. Cel mai notabil rezultat este o calificare în grupele Cupei Intertoto, în 1996.

Previous Story

Accident Brașov. Șofer drogat și băut a intrat în plin în alt autoturism pe strada Carpaților. A uitat de curbă

Next Story

Video D.R.D.P. Brasov. La un pas de tragedie. Un TIR a rupt parapetul median după ce a explodat o roată, pe Autostrada A1