Alte 3 Mall-uri în Braşov: zona Hornbach – cu ancoră Carrefour, zonele Dedeman şi Fartec – cu ancoră Kaufland

Last Updated on aprilie 4, 2022 Brașovul are în proiect alte 3 Mall-uri dar și Blocuri turn în Bartolomeu, cu 14 etaje.

Prime Kapital şi MAS REI vor dezvolta un parc comercial sub brandul Value Centre lângă magazinul Hornbach Braşov. Ancora principală va fi un supermarket Carrefour.
VGP Value Centre Braşov va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 19.800 mp şi peste 850 locuri de parcare.

Alte 3 Mall-uri în Braşov: zona Hornbach – cu ancoră Carrefour, zonele Dedeman şi Fartec – cu ancoră Kaufland 1

Pe lângă magazinul Carrefour vor fi realizate 11 spaţii comerciale cu acces direct din parcare. În zona supermarketului va exista o galerie comercială interioară şi un food-court.
Construcţia parcului comercial va necesita o investiţie de peste 26,3 milioane euro.

Companiile au mai cumpărat şi un teren de nouă hectare la Braşov, potrivit pentru construcţia a 2.140 de apartamente, iar bugetul de investiţie este de 155 milioane de euro, se arată în raportul financiar al companiei, potrivit Biz Brasov.

Oraşul de sub Tâmpa va beneficia de alte două centre comerciale noi în viitorul apropiat.

Primul, Shopping Park Braşov se va construi pe un teren situat vis a vis de magazinul Dedeman, pe Bd. Griviţei. Conform dezvoltatorului Square 7, acesta va avea o suprafaţă totală de 11.623 mp şi 433 de locuri de parcare. Ancore principale vor fi un nou magazin Kaufland şi o unitate Decathlon. Au mai închiriat spaţii şi retailerii Altex, Deichmann, Numero Uno, Noriel, DM, New Yorker, Pepco, Sinsay, JYSK, C&A, Xpress, Kik, Sportisimo, Tedi, Super Zoo.

Cel de-al doilea se va ridica în zona pasajului Fartec. Aici, Cometex va realiza un nou parc de retail, care va cuprinde un hypermaket Kaufland şi magazine Lidl şi Altex. Magazinul Kaufland va avea o suprafaţă de 6.000 metri pătraţi, galeria comercială 3.500 metri pătraţi, iar magazinul Lidl ar urma să se întindă pe 2.250 metri pătraţi, anunță bzb.ro.

Blocuri-turn cu 14 etaje la suprafaţă şi alte 3 în subteran

Zona Bartolomeu din Braşov a început să fie vizată pentru noi dezvoltări imobiliare. Dacă pe strada Lânii au început să se facă proiecte pentru amenajarea unor blocuri cu 11 niveluri, de o nouă dezvoltare imobiliară de blocuri este vizată şi strada Carierei. Astfel, un dezvoltator testează piaţa pentru edifica imobile cu 14 niveluri pe un teren de pe această stradă. În plus, blocurile ar urma să aibă alte trei niveluri în subteran, pentru a rezolva şi necesarul de parcări. În total, ar fi vorba de amenajarea a 5 blocuri.

Deocamdată, Primăria Braşov a emis un certificat de urbanism prin care sunt stabilite condiţiile pentru ridicarea unor astfel de construcţii, dezvoltatorul urmând să decidă dacă o astfel afacere este profitabilă şi va continua restul procesului de avizare până la obţinerea autorizaţiei de construire, anunță Biz Brasov.

Cea mai mare clădire din Braşov ar urma să se construiască însă pe strada Carpaţilor, în incinta ansamblului Urban Plaza. Aceasta va avea 20 de etaje şi o înălţime de 70 de metri.

Previous Story

Profesor de dans din Braşov, arestat pentru că a întreţinut relaţii intime cu elevele sale

Next Story

S-a angajat la Braşov. Frumoasa ucraineancă celebră după ce a povestit cum a primit 200 de lei într-o benzinărie de la un român şi-a găsit de lucru la Braşov