Brașov. Parada Junilor va fi reluată în acest an

Last Updated on aprilie 27, 2022 Junii brașoveni își reiau în acest an obiceiurile tradiționale, care au fost blocate din cauza pandemiei. Unul dintre cele mai importante este parada din Duminica Tomei, care ar urma să aibă loc pe data de 1 mai.

Citeste si
Brașov. Restricții de circulație pentru Parada Junilor Brașoveni

Parada Junilor cunoscută sub diverse nume – Coborârea Junilor în Cetate, Sărbătoarea Junilor, Ziua de călări, reprezintă un vechi obicei al Junilor din Şchei, considerat unic în spaţiul românesc. Ieşirea Între Chetri a Junilor din Duminica Tomii atrage admiraţia braşovenilor şi străinilor prin pitorescul costumelor tradiţionale ale Junilor, frumuseţea cailor şi unicitatea sa.

Brașov. Parada Junilor va fi reluată în acest an 1

Devenit un eveniment tradiţional local şi naţional organizat de Asociaţia „Uniunea Junilor din Scheii Braşovului şi Braşovul Vechi” şi finanţat de către Primăria Municipiului Braşov împreună cu Consiliul Local Braşov, contribuie în mod esenţial la menţinerea unei tradiţii care de fiecare dată aduce un plus de imagine oraşului, informează bizbrasov.ro.

Pentru organizarea acestei parade, dar și a celorlalte evenimente ale junilor din perioada Sărbătorilor Pascale, Primăria Brașov ar urma să aloce o finanțare de 250.000 de lei, bugetarea acesteia urmând să fie discutată în ședința Consiliului Local de săptămâna aceasta. Pentru parada efectivă, bugetul estimat este de 215.000 de lei.

Pe lista evenimentelor tradiționale ale junilor se mai regăsesc: Învestirea şerjilor, Mersul la stropit, Marțea cu plăcinte sau Aruncatu-n ţol.

Previous Story

Update. Accident mortal Brașov. Şoferul Lamborghiniului era prima lui competiţie: “Nu îşi aduce aminte absolut nimic”

Next Story

Brașov. Comprest schimbă graficul de colectare a deșeurilor reciclabile din zonele de case