Un afacerist din Brașov cere despăgubiri de 150.000 de euro pentru casa de vacanță pe care voia să o ridice în Mamaia

Last Updated on februarie 18, 2021 Un om de afaceri din Brașov, care a vrut să își construiască o casă de vacanță în Mamaia, cere de la municipalitate despăgubiri de 150.000 de euro – „evaluate provizoriu“, după ce municipalitatea ar fi operat „o expropriere“, intabulând pe terenul omului un drum.

În 2003, bărbatul a cumpărat un teren intravilan de 519 mp, în Mamaia. În 2008, acesta a aflat că nu își poate construi o casă de vacanță în Mamaia pentru că obiectivul nu se încadra în prevederile PUD Mamaia 2001.

Un afacerist din Brașov cere despăgubiri de 150.000 de euro pentru casa de vacanță pe care voia să o ridice în Mamaia 1

Ulterior, omul spune că, în 2014, Primăria Constanța și-a intabulat pe terenul său un drum, „operând astfel o expropriere de fapt din partea autorităților statului, fără o justă și prealabilă despăgubire“ anunță www.rolii.ro preluat de Ziua de Constanța.

De la Brașov, la Constanța și înapoi la Brașov

Reprezentanții Primăriei Constanța au invocat excepția necompetenței materiale a Tribunalului Brașov, iar cazul a fost trimis la Constanța.
Tribunalul Constanța, însă, a apreciat, la rândul său, că nu îi revine competența de soluționare a cauzei, ci Tribunalului Brașov.

În acest context, dsoarul a fost trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a se stabili cine trebuie să judece cazul.

Recent, Curtea Supremă a decis că, în această cauză, competența de soluționare revine Tribunalului Brașov, așa încât dosarul urmează să fie trimis înapoi acestei instanțe.

Previous Story

Copil de 12 ani din Codlea, devenit erou: I-a urmărit pe hoții care i-au tâlhărit prietenul și a ajutat polițiștii să îi prindă

Next Story

Brașov. Ești mulțumit de deszăpezire? De aseară, 44 de utilaje ale firmei de deszăpezire, Comprest, au acționat pe străzile Brașovului și din Poiana Brașov