Cetățuia Brașovului, abandonată. Allen Coliban crede că o lege poate salva situația. „De acest litigiu nimeni nu are nevoie. Statul român, prin Ministerul de Finanţe este parte în acest litigiu şi ar putea să preia monumentul prin decizia instanţei, însă Cetăţuia este a comunităţii”

Last Updated on decembrie 9, 2020 Cetățuia Brașovului este abandonată, în lupta pentru proprietate care a început în 2015 între SC Aro Palace și statul român. Acum cazul este la Înalta Curte iar primarul Allen Coliban spune că o lege ar simplifica toată situația.

Allen Coliban, citat de bzb.ro: „De acest litigiu nimeni nu are nevoie. Statul român, prin Ministerul de Finanţe este parte în acest litigiu şi ar putea să preia monumentul prin decizia instanţei, însă Cetăţuia este a comunităţii.

Cetățuia Brașovului, abandonată. Allen Coliban crede că o lege poate salva situația. „De acest litigiu nimeni nu are nevoie. Statul român, prin Ministerul de Finanţe este parte în acest litigiu şi ar putea să preia monumentul prin decizia instanţei, însă Cetăţuia este a comunităţii” 1

La nivel legislativ există posibilitatea ca acest imobil să treacă în proprietatea municipiului Braşov”, a declarat primarul.

De altfel, el susţine că a discutat subiectul cu avocatul care reprezintă Primăria Braşov în procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „El mi-a spus că o lege aprobată de Parlamentul României ar lăsa fără obiect respectivul proces.

Dreptul de proprietatea provizorie este înregistrată de Statul român, prin Ministerul de Finanţe”, a mai spus primarul. Acesta a mai spus că decizia unei instanţe ar putea fi favorabilă sau nefavorabilă municipalităţii, însă o lege ar rezolva problema.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban nu a uitat de parcuri. „Este greu de câştigat competiţia cu dezvoltatorii imobiliari”

Next Story

BREAKING – 7365 de cazuri noi de Covid-19. Situația la Brașov