Brașov. Allen Coliban nu a uitat de parcuri. „Este greu de câştigat competiţia cu dezvoltatorii imobiliari”

Last Updated on decembrie 9, 2020 Allen Coliban a transmis ieri că nu a uitat de propunerea cu parcurile din Brașov. El lucrează acum pentru a convinge Guvernul să deschidă o axă de finanțare europeană pentru construcția de parcuri.

Allen Coliban, citat de bzb.ro: „Împreună cu Serviciul de Strategii şi Programe din Primăria Braşov, am înaintat ministrului Fondurilor Europene o propunere de ghid de finanţare pentru amenajarea unor spaţii verzi sau pentru protejarea celor existente.

Brașov. Allen Coliban nu a uitat de parcuri. „Este greu de câştigat competiţia cu dezvoltatorii imobiliari” 1

Cred că putem gândi un program naţional pentru parcuri, pentru înverzirea oraşelor. Toate oraşele din România se confruntă cu această problemă. Acolo unde, printr-o întâmplare, au mai rămas suprafeţe de teren în interiorul localităţilor, costul cu exproprierea este foarte mare, iar oportunitatea exproprierii este greu de demonstrat.

În aceste condiţii este greu de câştigat competiţia cu dezvoltatorii imobiliari. În aceste condiţii este nevoie de un program naţional, de un cadru coerent, în care să fie clarificată şi problema bonificaţiilor pentru proprietari. De asemenea, ar fi nevoie ca în categoria cheltuielilor eligibile să fie inclusă şi exproprierea”, a declarat primarul.

Totodată, Allen Coliban a reamintit că în municipiul Braşov ar putea fi transformate în parcuri terenuri pe care au fost platforme industriale, cum este cazul zonelor IUS – Lubrifin – Lemexim sau Rulmentul, dar şi un teren din Bartolomeu, din zona străzii Lânii.

Previous Story

Creșele din Brașov au fost redeschise de astăzi. 194 de angajați testați de coronavirus

Next Story

Cetățuia Brașovului, abandonată. Allen Coliban crede că o lege poate salva situația. „De acest litigiu nimeni nu are nevoie. Statul român, prin Ministerul de Finanţe este parte în acest litigiu şi ar putea să preia monumentul prin decizia instanţei, însă Cetăţuia este a comunităţii”