Brasovul a triumfat in America ! Toate cele trei echipe de elevi informaticieni brasoveni au luat locul I la categoria la care au participat. Transmite-le un mesaj !

Last Updated on mai 26, 2014

Echipele de Colegiul de Informatică Grigore Moisil, Colegiul Andrei Şaguna şi Colegiul Naţional Unirea au demonstrat lumii întregi că românii sunt cei mai buni la informatică.

info

Echipa care a participat în acest an la competiţia din America  la categoria Intermediar 5 (adică echipă de cinci persoane) a fost formată din Răzvan Ardelean, Alex Dumitru, George Matca, Eugen Pătru şi Cristian Tămaş, toţi în calsa a XI-a. Din echipă mai fac parte Cornel Goran (clasa a X-a) şi Timotei Ardelean (clasa a IX-a).

Echipă de temut

Elevii de la Colegiul de Informatică Grigore Moisil  au băgat spaima în ceilalţi competitori. Tinerii au un palmares impresionat. Participă de 14 ani la competiţie şi au câştigat până acum 11 titluri. De cinci ori au luat locul al doilea, iar odată locul al treilea. Colegiul are mare tradiţie, fiind unul dinte cele cinci centre infiinaţate de Nicolae Ceauşescu în 1972, Practic la acest liceu a fost văzut pentru prima dată primul calculator din Braşov.

Răzvan Ardeal a participat pentru a treia oară la competiţia din America. Este pasionat de informatică încă din copilărie. Spune că el şi colegii lui merg în fiecare an în America cu un singur scop: să câştige. „ Suntem deja cunoscuţi în America, suntem respectaţi, iar celelalte echipe se tem de noi“, a spus Răzvan Ardelean. Pe lângă titlurile din America mai are în palmares două medalii de argint şi o menţiune la Olimpiada Naţională de Informatică.

Tinerii cred că ambiţia şi pregătirea sunt principalele atuuri lale românilor. „Noi tratăm totul cu mai multă seriozitate decât echipele din alte ţări. Ne pregătim la un nivel mult mai înalt şi asta se vede“, a spus George Matca.

Membrii echipei spun că pentru ei informatica este un mod de viaţă. Cu toţii au învăţat să se descurce pe un calculator înainte să înveţe să scrie. „Pentru noi este în primul rând o pasiune. Este un domeniu cu multe aplicaţii pe viitor, dar şi unul foarte căutat. Chiar dacă am ales să studiem informatica din pasiune, pot spune că ne-am gândit şi la faptul că este o meserie căutată şi foarte bine plătită. Ne gândim să studiem mai departe în ţară, dar nu excludem acceptarea unor oferte din afară. Cu toţii însă ne dorim ca la terminarea studiilor să muncim aici în ţară“, a spus Alex Dumitru. Elevul are în palmares şi o medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Informatică.

Selecţe dură

Selecţia pentru echipa care participă în fiecare an la concursul din America este una extrem de dură. „În septembrie se anunţă cercul de informatică, unde se face pregătire suplimentară peste orele de la clase. Selecţia se face dintre elevii care se înscriu la acest cerc şi participă la Olimpiade. Sunt mulţi foarte buni de aceea selecţia este una dură. Elevii noştri au avut succes deoarece le place să se compare cu ceilalţi, să facă performanţă şi lucrează cu pasiune. În plus, avem tradiţie. Cei mai mici îi au exemplu pe cei mari care au concurat în anii trecuţi. Fiecare nou elev are un mentor dintre cei mai mari“, a spus profesoara Laura Niţulescu.

Elevii de Şaguna au luat şi ei trofeul

Şi elevii de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna a câştigat competiţia de seniori. Echipa de la Şaguna a fost formată din Mihai George Parlalea şi Dan Fodor (ambii clasa a XII-a) şi Robert Gabriel Ineluş şi Ghiţă Alexandru (clasa a XI-a). Echipa s-a calificat la categoria de seniori. Alexandru Ghiţă a obţinut până acum o medie de bronz la Olimpiada Naţională de acum doi ani, dar şi titlul suprem în America anul trecut. Rober Gabriel Ineluş, este medaliat cu bronz la Olimpiada de Informatică de anul acesta.

„ Dacă nu mergi ca să câştigi mai bine nu mai mergi. Cu toţii suntem pasionaţi. Eu am avut calculator acasă de la vâsta de un an şi tot informatică vreau să fac şi pe viitor. Câştigarea acestui concurs este o carte de vizită pentru noi, dar şi o bună iniţiere în munca de echipă“, a spus elevul. (sursa: adevarul.ro)

Tinerii cred că succesul românilor se datorează în primul rând nivelului ridicat de pregătire. „La noi şcoala este multe mai dură. Totul este la un nivel mai înalt. De aceea când mergem afară la concursuri avem succes. Calculatorul este o mare pasiune de-a mea, dar pe viitor mă gândesc la o carieră în medicină“, a spus Mihai George Parpalea.

Bobocii de la Unirea au triumfat şi ei

O premieră pentru Braşov este participarea anul acesta şi a unei echipe de la Colegiul Naţional Unirea. Echipa a reuşit să se califice cu un punctaj maxim şi este formată din Claudiu Teodorescu, Daniel Pandelea şi Andrei Bălăşescu, toţi în clasa a XII-a. Cei trei tineri au câştigat la categoria Intermediar 3 (echipă de 3 persoane). Daniel Pandelea a obţinut bronzul la Olimpiada Naţională de Informatică din 2013. Ceilalţi doi colegi ai săi, Claudiu Teodorescu şi Andrei Bălăşescu au participat şi ei la faza judeţeană a olimpiadei de informatică. Cei trei elevi au realizat şi site-ul Colegiului Naţional Unirea şi vor să-şi continuă studiile în informatică după terminarea liceului.

Advertisements
Previous Story

Te invitam sa petreci Rusaliile in Brasov. Hotelurile şi pensiunile şi-au pregătit ofertele

Next Story

Brasov: Rezultate Finale Alegeri Europarlamentare